2024 yılı için asgari ücret tespit görüşmelerinin ikincisi bugün gerçekleşecek. Yapılacak olan görüşmelerde ilk rakamlar da bugün telaffuz edilecek. Bunu fırsat bilen bazı ev sahipleriyse kiracılarına ikinci bir zam için baskı yapmaya başladı. Kontratların yenilenmemesine rağmen ev sahipleri, zam başlangıcını da yüzde yüz oranında artırarak enflasyonu da geçti!

Konuya ilişkin Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Kiraz, “Hiçbir mal sahibi ‘yılbaşı geldi artır, altı ay doldu artır’’ ‘asgari ücret arttı kirayı da artır’’ gibi taleplerde bulunamaz” dedi. Sabahgazetesicom’un haberine göre, asgari ücret tespit komisyonu bugün ikinci toplantısını gerçekleştirecek. Yapılacak olan toplantıda ilk rakamlar da telaffuz edilecek. Ev sahipleriyse artışı görmeden kiraları yükseltme planı içerisinde. Konunun uzman isimleri, bu artış taleplerin yasal olmadığına dikkat çekerek kiracılara tavsiyelerde bulundu. Alınan son tedbirlerle birlikte son aylarda kiralarda yüzde 10 15’lik bir düşüş ortaya çıkıyor olsa bile fırsatçılar eski alışkanlıklarından bir türlü vazgeçmedi.

CİMER’E YAZIN VEYA SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİN

Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı! Sur Belediyesi’nin toplam borcu açıklandı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz ev sahiplerinin yapmış oldukları bu fiyat artışlarına karşı, “Maalesef bize de bu yönde çok fazla şikayet geliyor. Zam dönemi dolmadan kiracısının kapısını aşındıran ev sahipleri var” dedi. Mülk sahibinin ara dönem enflasyon artış zammı ya da asgari ücret artış zammı gibi herhangi bir talep hakkının bulunmadığını ifade eden Kiraz, “Kiracı bu şekilde taciz ediliyorsa hem CİMER’e hem de Cumhuriyet Savcılığına şikayet edebilir” dedi.

Editör: Mücadele Gazetesi