Diyarbakır’daki kaza kamerada: Yaralılar var!
Diyarbakır’daki kaza kamerada: Yaralılar var!
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi 1063. Sokaktaki 6 katlı Habib Apartmanı'nın kolonlarında çatlama sesi duyulması üzerine dün gece 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu.

Diyarbakır Bağlar Hasarlı Bina Diyarbakır'da Kolonu Çatlayan Binaya Ilişkin Skandal Iddia!

51 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
İhbar üzerine olay yerine AFAD, polis, Bağlar Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekibi yönlendirildi. Ekiplerin yaptıkları inceleme sonucu binada risk durumu olması nedeniyle biri boş, 9 dairedeki 51 vatandaş geçici olarak tahliye edildi.

Binaya şeridi çekilerek, polis ekipleri tarafından güvenlik önlemi aldı. Öte yandan nihai kararın yapılacak detaylı inceleme sonucu belirleneceği öğrenildi.

Diyarbakır’da bir binanın kolonu çatladı: İşte adresi!
Diyarbakır’da bir binanın kolonu çatladı: İşte adresi!
İçeriği Görüntüle

BİNA SAKİNLERİ ANLATTI: KOLONLARINDAN SES GELDİ
Bina sakinlerinden Serhat Kartal, 3 gün önce birinci kattaki komşularının, kolonlardan ses geldiğini, gece yattıklarında duyduklarını söylediğini ifade etti. Kartal, "Bizde bunun üzerine binanın etrafını gezdik, sabah erken binayı dinledik. Dün hepimiz toplanıp Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğine haber verelim. Hepimizin için rahat olsun, ne olur ne olmaz. Ekip geldi, şu kolonlara baktılar, hasar olduğunu tespit ettiler. Geçici olarak tahliye edildi. Bina sakini 51 kişi tahliye edildi" dedi.

“ORTA HASARDAN AZ HASARA ÇEVİRDİLER”
Bina sakini Salih Topsa ise, alt komşularını ses duyduğunu ve herkesi uyardığını dile getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile AFAD'ı aradıklarını aktaran Topsa, "Gelip baktılar, tedbir amaçlı dışarı aldılar. Bugün de gelip bize bilgi verecekler. Depremde bize orta hasar vermiştiler. Orta hasardan az hasara çevirdiler. Gücümüz olmadığı için çıkmadık. İmkanı olan çıktı, ayrıldı. İmkanı olmayanda oturmaya devam etti" diye konuştu.

Kaynak: İHA