Diyarbakır’da, merkez ilçeler de dahil olmak üzere 6 ilçeden geçen ve tarih ile doğayı buluşturan önemli bir turizm projesi olan antik Roma-Kral Yolu’na dair bir video, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. İşte o görüntüler:

TARİHİ YOL YOK EDİLİYOR İDDİASI
Bir kepçe operatörünün, Hantepe (Tilham) köyü civarında, yere halı gibi muntazam şekilde serilmiş taşları kırdığı anlar sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerin, Diyarbakır'daki antik Roma Kral Yolu'na ait olduğu öne sürüldü.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ
Bölgedeki antik yolun zarar gördüğü iddialarının ardından Diyarbakır Valiliği harekete geçerek, söz konusu tahribatın önlenmesi için ekipler görevlendirdi.

Diyarbakır’da talep fazla dedi: Fiyatlar 400 TL’den 40 bin TL’ye kadar!
Diyarbakır’da talep fazla dedi: Fiyatlar 400 TL’den 40 bin TL’ye kadar!
İçeriği Görüntüle

ANTİK ROMA-KRAL YOLU HAKKINDA
M.Ö. 7. yüzyılda Lidya Kralı Gyges tarafından inşa edilen ve Diyarbakır’dan geçen 351 kilometrelik Kral Yolu, kültürel miras olarak büyük öneme sahip. Efes’ten Ninova’ya kadar uzanan 351 kilometrelik Kral Yolu’nun Diyarbakır’dan geçen kısmı, Çınar, Çermik, Eğil, Ergani, Çüngüş, Dicle ve merkez ilçelerini kapsıyor. Bu yol, tarihî ve kültürel önemi nedeniyle önemli bir turizm rotası olarak planlanmıştı.

Muhabir: Remziye ÇELİK