Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak Diyarbakır’da toplu taşıma için yeni uygulama! 81 ilde geçerli olacak

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ailesi veya kendisi 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilen illerde ikamet eden devlet üniversitesi öğrencileri ile bu illerdeki devlet üniversitelerinde örgün öğretimine devam eden ikinci öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak. Ayrıca 2023 -2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden önlisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

KARAR, RESMİ GAZETE’DE 
Maraş merkezli meydana gelen 11 ilin yıkımına sebep olan deprem bölgesi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile karar alındığı ve resmi gazetede yayımlandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana’da örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacağı açıklanarak Resmi Gazete üzerinden duyuruldu.

OHAL İLAN EDİLEN BÖLGELER İÇİN KARAR ALINDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; 6 Şubat depremleri nedeniyle ailesi veya kendisi OHAL ilan edilen illerde ikamet eden üniversite öğrencileri ile OHAL bölgesinde örgün öğretimine devam eden öğrencilerden öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacak.

ÜCRETLER İADE EDİLECEK
Bu öğrencilerden 2023-2024 eğitim öğretim yılı için ödeme yapmış olanlara, yükseköğretim kurumları tarafından ücret iadesi yapılacak.

AİLESİ VEYA KENDİSİ FİLİSTİN’İN GAZZE ŞEHRİNDE İKAMET EDEN ÖĞRENCİLERE
Söz konusu karara göre ayrıca 2023 -2024 Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde ailesi veya kendisi Filistin’in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye’deki herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin ödemesi gereken öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak. (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi