Diyarbakır, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından adeta bir sıcak hava cehennemine dönüştü. Termometrelerin 48 dereceyi gösterdiği kentte, sıcaktan bunalan vatandaşlar ve özellikle çocuklar serinlemek için çareyi süs havuzlarında buldu.
ÇOCUKLAR ANZELE’YE KOŞTU
Kavurucu sıcaklar nedeniyle Diyarbakır'daki park ve bahçeler boş kalırken, vatandaşlar kapalı alanlara sığınmayı tercih etti. Ancak çocuklar için durum farklıydı. Sur ilçesindeki tarihi Anzele Parkı'nda bulunan süs havuzu, günün en popüler noktası haline geldi. Havuza akın eden çocuklar, serin suların keyfini çıkararak sıcak havanın olumsuz etkilerinden bir nebze olsun uzaklaştı.
TARİH VERİLDİ: 25 TEMMUZ’A KADAR SÜRECEK!
Meteoroloji yetkilileri, 25 Temmuz'a kadar sürecek sıcak hava dalgası nedeniyle önemli uyarılarda bulundu.
Öte yandan özellikle kronik rahatsızlığı bulunanlar, yaşlılar ve çocukların risk altında olduğu belirtilirken, bu kişilerin saat 11.00 ile 16.00 arasında kesinlikle dışarıya çıkmamaları yönünde ikaz edildi.
Yetkililer, vatandaşların bol sıvı tüketmeleri ve güneşin zararlı etkilerinden korunmak için gerekli önlemleri almaları gerektiğini de vurguladı.