TOKİ, düşük ve orta gelirli vatandaşlarında ev sahibi olmaları amacıyla birçok farklı Konut Projesi ile güven kazanırken şimdi bir yeni proje daha geliyor. TOKİ, 2024 projeleriyle de merak uyandırmakta. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlar için yapılan projeler yoğun ilgi görürken 2024 yılı başvuruları da merak konusu oldu. Peki TOKİ’nin 2024 yılı başvuruları ne zaman yapılacak? Hangi iller bu proje dahilinde yer alacak?

32 şehirde 169 konut ve 28 şehirde 192 iş yeri atışı gerçekleştirecek olan TOKİ, bu satışlarını da açık artırma usulüyle tamamladı. Yüzde 25 peşinat ödemesi yapan vatandaşlar da ev sahibi olmak için gün saymakta. Ankara The Green Part Hotel ve TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılan açık artırma ile birlikte süreç tamamlandı. Bu kampanyanın yanı sıra yeni kampanya ve projelerde merak ve heyecanla bekleniyor.

PROJE HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Diyarbakır’ın da yer aldığı proje illeri arasında Adana, Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat ve Zonguldak'ta yer almakta. Projeye göre satışa sunulan konutlarda yüzde 25 peşinat ve 72 ay vade seçeneği sunulmakta.

DİYARBAKIR TOKİ’DE ARSA SATIŞLARI

Geçtiğimiz haftalarda açıklanan bir projedeyse Diyarbakır’da açık artırma usulüyle arsalar satışa sunulmuştu. 24 il içerisinde satılacak arsa satışları 28 Aralık 2023 tarihinde müzayedeye açılacak. Sabah saat 10.30’da başlayacak satışlar, alıcılar için ayrı fırsatlar oluştururken peki 2024 projeleri belli oldu mu?

Yeni haftaya Diyarbakır altın fiyatları sert çıktı! Yeni haftaya Diyarbakır altın fiyatları sert çıktı!

2024 TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ’nin yeni projeleri merakla beklenirken yaşanan konut sorunları ve artan fiyatlara bir nebze de olsa çözüm arayışları devam ediyor. TOKİ 2024 yılında yapılacak projelerine dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Yeni yılda ise büyük projelerin gelmesi bekleniyor. TOKİ’nin resmi internet sitesi üzerinden güncel projeler hakkında daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan GÜLER