Esnaf ve Sanatkâr İşleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü iş birliği düzenlenen toplamda üç gün boyunca 256 kişinin yarıştığı yöresel yemek yarışmasında bugün iki seansta yapılacak ve 50 kişinin kıyasıya mücadele verdiği yarışmada Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Esnaf ve Sanatkârlar Daire Başkanı Ahmet Salduş, Lokantacılar, Tatlıcılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, The Green Park oteli Executive Chef Mehmet Demir ve Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ezeli Azarkan jüride yer aldı.

DİYARBAKIR’IN UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ YÖRESEL YEMEKLERİMİZİN ORTAYA ÇIKARILDI
Başarılı tabakların değerlendirildiği yarışmada ilk on finalist büyük finale girmeye hak kazandı. Diyarbakır’ın zengin mutfak kültürünün geniş kitlelere tanıtılması, unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerimizin ortaya çıkarılması, kentin gastronomi turizmi alanında da ön plana çıkarılması, genç nesillere istihdam oluşturulması ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Gastronomi Alanında mesafe kat etmesi amaçlandığı yarışmada uzman jüri üyeleri tarafından lezzet, yöresellik, sunum, orijinallik, görünüm, hijyen gibi çeşitli kategoriler göz önüne alınarak puanlandırıldı. Yarışma jüri üyeleri tarafından lezzet, yöresellik, sunum, orjinallik, görünüm, hijyen gibi çeşitli kategoriler göz önüne alınarak 100 puan üzerinden değerlendirildi.

Dicle Üniversitesi’nde yemek fiyatlarına yüzde yüz zam! Dicle Üniversitesi’nde yemek fiyatlarına yüzde yüz zam!

8 Kasım Çarşamba günü Cemil paşa konağında ilk on yarışmacı kendi aralarında tekrar yarışarak ilk üç seçilecek. (Haber Merkezi)
 

Editör: Mücadele Gazetesi