Diyarbakır'da yaşayan Mekiye isimli bir kadın, eşinin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşadığı tedavi sürecinden dert yandı. Eşinin bir buçuk yıldır böbrek taşı ağrısı çektiğini belirten Mekiye, hastanenin duruma kalıcı bir çözüm üretmediğini iddia etti.
"SADECE İLAÇ VERİYORLAR, AĞRILARI DİNMİYOR"
Mekiye isimli kadın, eşinin böbrek taşı için hastaneye birçok kez başvurduğunu ancak sadece ağrı kesici ilaçlar verildiğini söyledi. Yaptığı şikayetinde, "Randevu alıyoruz ama bir şey yaptıkları yok, sadece ilaç veriyorlar" diyen kadın, eşinin ağrılarının ilaçlara rağmen dinmediğini belirtti.
Öte yandan ağrılar nedeniyle eşinin acı çektiğini anlatan Mekiye, durumun ciddiyetine dikkat çekti.
"LAZER TEDAVİSİ İÇİN YARDIMCI OLUNMUYOR"
Böbrek taşının lazerle kırılabileceğini ve eşinin bu şekilde ağrılarından kurtulabileceğini düşündüğünü ifade eden Mekiye, hiçbir doktorun bu konuda kendilerine yardımcı olmadığını öne sürdü.
Yaşadıkları bu durumun kendilerini çaresiz bıraktığını dile getiren hasta yakını, yetkililerden eşinin tedavisi için kalıcı bir çözüm bulunmasını talep etti.