Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü İşletmeler 2. Dairesi Başkanlığı Dicle Şube Müdürlüğü ekipleri, hastane çevresinde yağış sırasında oluşan yüzey sularını kontrol altına almak için çalışma başlattı. Yapılan planlamada, özellikle kısa süreli yoğun yağışlarda oluşan su yükünün altyapı sistemi tarafından karşılanması esas alındı.

60 Yataklı Dicle Hastanesi

Diyarbakır’da yangın: İş yeri kullanılamaz hale geldi!
Diyarbakır’da yangın: İş yeri kullanılamaz hale geldi!
İçeriği Görüntüle

YÜZEY SULARI KONTROLLÜ ŞEKİLDE ALTYAPIYA YÖNLENDİRİLECEK
Çalışma kapsamında 100 metre uzunluğunda yağmur suyu hattı ile birlikte 2 adet ızgara yapılacak. Izgaralar suyun biriktiği noktalara yerleştirilecek, hat ise bu suları hızlı şekilde taşıyacak kapasitede olacak. Böylece hastane çevresinde oluşabilecek su birikimleri azaltılacak ve ulaşım daha güvenli hâle getirilecek.

ÇALIŞMA KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
Sahadaki imalatın 2 gün içinde tamamlanması planlanıyor. Bu sayede hastaneye ulaşımın etkilenmemesi ve olası yağışlarda risk oluşmaması hedefleniyor.

Dicle Şube Müdürü Yasin Akyol, çalışmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Yağmur suyu hatları, özellikle hastane gibi yoğun kullanılan alanlarda büyük önem taşıyor. Bu çalışmayla su birikimlerini önleyerek hastaneye ulaşımı daha güvenli hâle getiriyoruz.”

Kaynak: Bülten