Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 26 Şubat hava durumu raporunu yayımladı. Meteoroloji Diyarbakır için sarı kodlu uyarıda bulunurken, Ergani, Silvan, Eğil, Kulp ve Kocaköy’de kar ve karla karışık yağış etkili oldu.

DİYARBAKIR’DA SOĞUK HAVA ETKİLİ OLUYOR
Diyarbakır’da etkisini artıran dondurucu soğuğun nedeni netleşti. Meteorolojik değerlendirmelere göre kent genelinde hissedilen sert soğuk hava, yüksek basınç ve kuzeyden gelen soğuk hava dalgasından kaynaklandı. Özellikle yüksek rakımlı ilçelerde sıcaklıklar sıfırın altına inerken, bazı bölgelerde lapa lapa kar yağışı görüldü.

Diyarbakır’daki NCITY AVM kapandı: Yerine ne yapılacağı belli oldu!
Diyarbakır’daki NCITY AVM kapandı: Yerine ne yapılacağı belli oldu!
İçeriği Görüntüle

KENTE YENİDEN KAR GELDİ
Kış mevsiminin son günlerinde yurdun birçok noktasında kar yağışı etkili olmaya başladı. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde de akşam saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Kısa sürede etkili olan kar yağışı nedeni ile ilçe beyaza büründü. Yine Ergani, Kocaköy, Eğil ve Kulp ilçelerinde kar yağış etkili olurken, Hazro, Lice, Çüngüş ilçelerinde ise karla karışık yağmur etkili oldu. Yağışların sürmesi bekleniyor.

KULP’TA KAR YAĞIŞI, YOL ÇALIŞMASI BAŞLATILDI
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte ilçe merkezi ve kırsal mahalleler beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 10 santimetreye, kırsal kesimlerde ise yer yer 20 santimetreye ulaştı. Şubat ayının son günlerinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgası, ilçe genelinde kış manzaralarını yeniden ortaya çıkardı. Kar yağışının etkili olduğu Kulp’ta etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolların ulaşıma açılması için Kulp Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı karla mücadele ekipleri sabahın erken saatlerinde çalışma başlattı. 7 ayrı ekiple sahaya inen ekiplerin, merkez ve kırsal mahallelerde yol açma ve kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

SARI KODLU UYARI
Öte yandan yetkililer, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Meteoroloji Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 29 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Muhabir: Remziye ÇELİK