Hem Diyarbakır hem de bölge illerinden her gün onlarca hastaya hizmet veren Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, hastalarıma daha fazla zaman ayırmak ve akademik çalışmalarıma yoğunlaşmak istiyorum" diyerek kendi isteğiyle görevinden ayrıldı, üniversite yönetimine teşekkür etti. Yeni başhekim Prof.Dr. Gökhan Kırbaş oldu.

Dicle Üniversitesi 17 arazisini kiralanıyor: Fiyatları ortaya çıktı!
Dicle Üniversitesi 17 arazisini kiralanıyor: Fiyatları ortaya çıktı!
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl ile Prof. Dr. Gökhan Kırbaş

PROF. DR. MEHMET ATA AKIL İSTİFA ETTİ
Dicle Üniversitesi Hastanelerinde 3 yıl başhekim yardımcısı ve 2 yıl da 2 başhekim olmak üzere 5 yıl üst düzey görevlerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, kendi isteğiyle ayrıldı. Akıl, "hastalarıma daha fazla zaman ayırmak ve akademik çalışmalarıma yoğunlaşmak istiyorum " diyerek kendi isteğiyle görevinden ayrıldı, üniversite yönetimine teşekkür etti. İstifası üniversite yönetimi tarafından kabul edilen Akıl'ın yerine ise aynı hastanede görev yapan Prof. Dr. Gökhan Kırbaş atandı.

"BU BİR HİZMET YARIŞIDIR "
"Rabbim bana 5 yıl bu ulvi görevde bulunmayı ve üniversitemize bu alanda hizmet etmeyi nasip etti. Hastalarıma daha fazla zaman ayırmak ve akademik çalışmalarıma yoğunlaşmak amacıyla görevimi kendi isteğimle tamamlamış bulunmaktayım " diyen Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl, görev süresince destek gördüğü eski rektör Prof. Dr. Mehmet Karakoç, mevcut rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Velat Şen'e teşekkür etti. Görevi devralan yeni başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş da Prof .Dr. Mehmet Ata Akıl'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek hastanenin vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmesi için yoğun bir gayretle çalışacağının sözünü verdi.

Yeni başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, görevi devraldığı Prof.Dr. Mehmet Ata Akıl'a plaket takdim etti.

PROF. DR. GÖKHAN KIRBAŞ KİMDİR?
Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak uzmanlık eğitimine başladı. 1992 yılında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) görevlendirmesiyle Almanya’ya giderek göğüs hastalıkları alanındaki eğitimine beş yıl süreyle yurt dışında devam etti. Türkiye’ye dönüşünün ardından Dicle Üniversitesi’nde pek çok yeniliğe imza atan Kırbaş; 2004 yılında Dicle Üniversitesi Uyku Bozuklukları Merkezi’ni, 2006 yılında ise 3. Basamak Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitelerini kurarak bölgenin sağlık hizmetlerinin gelişmesine büyük katkı sağladı.

Kaynak: Haber Merkezi