Geçtiğimiz dönemin son günü olan karne gününde öğrencileriyle birlikte okulda bulunan Birgül B., daha sonra kendisine tebliğ edilen 1246 TL tutarında bir ceza tutanağıyla neye uğradığını şaşırdı.

Tutanakta, o tarihte ve tam da karne dağıtımı saatlerinde, kendisine ait aracın Diyarbakır’da olduğu iddia ediliyordu.

Diyarbakır'da villa fiyatları uçtu, hepsi boş kaldı: Sebebi belli oldu!
Diyarbakır'da villa fiyatları uçtu, hepsi boş kaldı: Sebebi belli oldu!
İçeriği Görüntüle

SEYRANTEPE ALT GEÇİDİNDE HAYALET ARAÇ MUAMMASI

Diyarbakır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen tutanağa göre, Birgül B., 34 plakalı aracı 23.01.2026 günü saat 13:19’da Seyrantepe Kadın Doğum alt geçidinde emniyet kemeri ihlali yaparken tespit edilmişti.

Ancak işin aslı çok başkaydı; mağdur vatandaş o anlarda yüzlerce kilometre uzakta, Ankara’da görev başındaydı. Yaşadığı durumu anlatan vatandaş,

"23 Ocak 2026 tarihinde, birinci dönemin son günü olan karne günü nedeniyle Ankara Gazi Lisesi’nde karne dağıtımı yapıyordum ve o günü çok net hatırlıyorum" diyerek durumu özetledi.

Diyarbakır’daki Hayalet Sürücü Ankara’da Çıktı Ceza Yedi!-1

PLAKA İKİZ Mİ YOKSA SİSTEM Mİ YANILDI?

Mağdur olan sürücü, aracının plakasının doğru olduğunu ancak kendisinin ne Diyarbakır’a ne de bu yıl içerisinde İstanbul’a hiç gitmediğini vurguluyor.

Ortaya çıkan bu tablo, "ikiz plaka" şüphesini ya da Elektronik Denetleme Sistemi'nde (EDS) teknik bir arıza ihtimalini güçlendiriyor. Mağdur öğretmen, elindeki kanıtların sağlamlığına güvenerek, "O gün Ankara Gazi Lisesi’nde görevli olduğuma dair okulda bulunma durumumu ve görevimi kanıtlayabilecek resmi çizelge, görev listesi veya öğretmen beyanı gibi evrak ve tanıkları da gerektiğinde sunabilirim" sözleriyle yetkililere seslendi.

Muhabir: Onurcan GÜLER