Ergani ilçesi Sanayi Mahallesi’nde yaklaşık iki yıldır süregelen elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Haftada 4-5 kez yaşanan, süresi bazen 7 saate ulaşan kesintiler, vatandaşları susuz ve ısınmasız bırakıyor.
Ergani Sanayi Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Depsaş Enerji'nin hizmet kalitesizliğinden şikayetçi. Mahalle sakini Tuğba K.'nın dile getirdiği üzere, bölgede yaklaşık iki yıldır kronikleşen elektrik kesintileri, yaşam standartlarını ciddi ölçüde düşürdü.

KESİNTİLER HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ
Tuğba K., kesintilerin süresinin ortalama iki saatten başlayıp, bazı günlerde yedi saate kadar uzayabildiğini belirtiyor. En büyük mağduriyet ise su temininde yaşanıyor. Elektrik kesintisi nedeniyle sitelerin su depolarından su basılamadığı için, mahalle sakinleri susuz kalıyor.
Yaşanan duruma ilişkin açıklama yapan Tuğba K., "Yazın klimalarımız çalışmıyor, kışın ise kombilerimiz devre dışı kalıyor. Çocuklu ve yaşlılar için bu durum tahammül edilemez bir hal aldı. İki yıldır bu çileyi çekiyoruz" ifadelerini kullandı.
DEPSAŞ'A YAPILAN BAŞVURULAR YANITSIZ KALDI
Mağduriyetin giderilmesi amacıyla defalarca Depsaş Enerji müşteri hizmetleriyle iletişime geçildiğini ve resmi şikayet dilekçelerinin de verildiğini belirten Tuğba K., şu ana kadar herhangi bir yetkilinin geri dönüş yapmadığını ve sorunun çözümü için somut bir adım atılmadığını vurguladı.
Vatandaşlar, Depsaş Enerji yetkililerini göreve çağırarak, Ergani Sanayi Mahallesi'ndeki bu kronik elektrik kesintisi sorununun kalıcı olarak çözülmesini talep ediyor.




