Bağcılar Mahallesi sakinlerinden Mehtap isimli bir vatandaş, belediyenin rutin ilaçlama çalışmalarının yetersiz kaldığını iddia ederek yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi ve yetkililere acil çağrıda bulundu.

Özellikle yaz aylarında geceleri balkonda vakit geçiren ya da uyuyan vatandaşlar, siyah hamam böceklerinin istilasıyla karşı karşıya kalmış durumda.

Ilaçlama Belediye Diyarbakır

“SİYAH HAMAM BÖCEKLERİ ÜZERİMİZDE GEZİYOR”

Yaşadığı çaresizliği ve sağlık endişelerini aktaran vatandaş,

“Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nin Bağcılar Mahallesi’nde rutin böcek ilaçlamasını yeterince yapmamasından şikayetçiyim. Yaklaşık bir aydır özellikle geceleri balkonda uyurken siyah hamam böcekleri üzerimizde geziyor ve sabahları derimizde kırmızı şişliklerle uyanıyoruz.

Bu durum hem sağlığımız hem de yaşam konforumuz açısından bizi ciddi şekilde rahatsız ediyor ve endişelendiriyor. Şu ana kadar belediyeye resmi bir başvuruda bulunmadım ancak bu sorunun artık dayanılmaz bir hal aldığını belirtmek isterim.

Bağcılar Mahallesi’nde düzenli ve etkili bir ilaçlama yapılmadığı çok açık şekilde hissediliyor” dedi.

Diyarbakır-ilaçlama

Diyarbakır’da seçim sonucu belli oldu: İşte kazanan 3 proje
Diyarbakır’da seçim sonucu belli oldu: İşte kazanan 3 proje
İçeriği Görüntüle

VATANDAŞ KALICI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Vatandaş konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden geçici değil kalıcı adımlar atılmasını istiyor. Mahalle genelinde acil ve kapsamlı bir böcek ilaçlaması yapılmasını talep ediyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER