Merkez Bağlar ilçesi Selahattin Eyyubi Mahallesi sınırlarında, Şanlıurfa Yolu üzerindeki stratejik konumuyla yıllarca kentin simgelerinden biri olan dört yıldızlı Malabadi Otel, yerinde dönüşüm süreci kapsamında yıkılıyor.

YIKIMI BAŞLADI

Şehrin ilk modern otelleri arasında yer alan ve toplamda 120 odasıyla 8 kat boyunca binlerce misafire ev sahipliği yapan bu yapı, bölgedeki kentsel yenilenme hamlesinin en dikkat çekici halkasını oluşturuyor. 3 bin 500 metrekarelik geniş bir arazi üzerine kurulu olan yapıda yıkım ekiplerinin ilk kazmayı vurmasıyla birlikte, kentin bir dönemi de resmen kapanmış oldu. Kontrollü bir şekilde ilerleyen yıkım çalışmaları, şuan için yalnızca otelin ön kısmında gerçekleşmiş durumda.

Diyarbakır’daki Otel Yıkılıyor Yerine Ne Yapılacağı Belli Oldu!

OTEL VEYA PLAZA YAPILACAK

Diyarbakır’da 495 yıllık Arbedaş Çeşmesi unutuldu: Çöp içinde!
Diyarbakır’da 495 yıllık Arbedaş Çeşmesi unutuldu: Çöp içinde!
İçeriği Görüntüle

Yıkım sürecinin tamamen bitmesi sonrası boşalacak olan bu stratejik alanda, Diyarbakır’ın modern çehresine uyum sağlayacak prestijli bir projenin hayata geçirilmesi planlanıyor. Yerinde dönüşüm planlaması dahilinde, eski otelin yerine kentin vizyonunu yansıtacak çok fonksiyonlu bir plaza veya yeni nesil bir otel kompleksinin inşa edilmesi bekleniyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER