Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde DEM Partili 14 ilçe belediyesi, Şiyar Be Platformu ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğiyle madde bağımlılığıyla mücadelede yeni bir dönem başlatıldı. Belediye, mevcut danışmanlık ve eğitim çalışmalarını sürdürürken, kentte kapsamlı bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması için hazırlıklara başladı. Kent genelinde sürdürülen çalışmalara ilişkin Çand Amed (Sezai Karakoç) Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, ilçe belediye eşbaşkanları ve çalışmanın bileşenleri katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında bir yandan danışmanlık ve eğitim hizmetlerini sürdürürken, diğer yandan kentte kapsamlı bir tedavi ve rehabilitasyon merkezi kurulması için hazırlıklara başladıklarını dile getirdi. Tüm ilçe belediyelerinin meclis kararlarıyla danışmanlık merkezleri açma kararı alarak, mücadeleyi kent geneline yaymayı hedeflediklerini kaydetti.

140 YURTTAŞA TERAPİ HİZMETİ
Bu kapsamda, Ocak 2025’te Sümerpark’ta hizmete açılan Madde Bağımlılığı Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde, bağımlılıkla mücadele eden yurttaşlara terapi, psikolojik danışmanlık ve psikososyal destek hizmetleri sunduklarını aktaran Serra Bucak, merkezin şu ana kadar 140 yurttaşa bireysel terapi ve danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti.

“REHABİLİTASYON KÖYÜ”
Sahada yürütülen çalışmalar ve ailelerden gelen talepler doğrultusunda kentte önemli bir ihtiyacın bulunduğunun bilincinde olduklarını aktaran Bucak, şunları söyledi: "Yaklaşık bir buçuk yıldır sahada çalışan uzman ekiplerimizin deneyimleri ile danışan ve ailelerden gelen geri bildirimler, böyle bir merkezin gerekliliğini açık biçimde ortaya koymaktadır. Hayata geçirilmesini planladığımız merkezin yalnızca bir tedavi alanı değil; üretimin, sosyal yaşamın, psikolojik desteğin ve toplumsal yeniden bütünleşmenin sağlanacağı bir 'rehabilitasyon köyü' anlayışıyla tasarlanacağını ifade etmek istiyoruz."

Diyarbakır’da halka ve tulumba tatlısına zam geldi!
Diyarbakır’da halka ve tulumba tatlısına zam geldi!
İçeriği Görüntüle

TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI
Sahada yürütülen çalışmalar ve ailelerden gelen talepler doğrultusunda kentte önemli bir ihtiyacın bulunduğunun bilincinde olduklarını aktaran Eşbaşkan Bucak, şunları söyledi: "Yaklaşık bir buçuk yıldır sahada çalışan uzman ekiplerimizin deneyimleri ile danışan ve ailelerden gelen geri bildirimler, böyle bir merkezin gerekliliğini açık biçimde ortaya koymaktadır. Hayata geçirilmesini planladığımız merkezin yalnızca bir tedavi alanı değil; üretimin, sosyal yaşamın, psikolojik desteğin ve toplumsal yeniden bütünleşmenin sağlanacağı bir 'rehabilitasyon köyü' anlayışıyla tasarlanacağını ifade etmek istiyoruz."

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”
Madde bağımlılığıyla mücadelenin kapsamlı ve ortak bir çalışmayı zorunlu kıldığına dikkat çeken Eşbaşkan Bucak, DEM Parti belediyeleri olarak çocukların, gençlerin ve ailelerin geleceği için bağımlılıkla mücadele çalışmalarını büyütmeye, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye ve yeni adımlar atmaya kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi