HEDEP Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren’in soru önergesi şöyle: “Aşağıdaki sorularımın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN tarafından Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96 ile 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

‘İŞE ALIMLARA AK PARTİ ONAYI’ İDDİASI

Tarafıma iletilen bilgilere göre Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde her köyden 7-8 kişi olmak üzere İŞKUR üzerinden işe alındığı ve bu işçilerin devlet kurumlarına okullara, camilere ve taziye evlerine görevlendirmelerinin yapıldığı iletilmiştir. Yine tarafıma iletilen bilgilere göre bu işe alımlarının AKP ilçe başkanlığının onayıyla, AKP’li meclis üyelerinin yakınlarının ve partiye yakın aşiretlerin akrabalarının alındığı, işe alımlar sırasında KPSS puanı istenmediği ve herhangi bir mülakat yapılmadığı aktarılmıştır.

Bu bağlamda;

1) Son 1 yıl içerisinde İŞKUR üzerinden Çüngüş ilçesinde kaç kişi işe alınmıştır?

2) Son 1 yıl içerisinde İŞKUR üzerinden işe alımı gerçekleştirilen personeller hangi kamu kurumlarında görevlendirilmiştir?

Karavanla Türkiye’yi geziyorlar! Durakları bu kez Diyarbakır Karavanla Türkiye’yi geziyorlar! Durakları bu kez Diyarbakır

3) İŞKUR üzerinden devlet kurumlarına görevlendirmeleri yapılan kişilerden neden KPSS puanı istenmemiştir?

4) İşe alım süreci öncesinde iş ilanları nereden duyurulmuş ve hangi kriterler aranmıştır?

5) Çüngüş ilçesinde işe alım sürecinde kaç kişi ilgili işlere başvurmuş? İşe alım sürecinde mülakat yapılmış mıdır? Yapılmış ise mülakatta kaç kişi elenmiştir?

6) Çüngüş ilçesinde İŞKUR üzerinden devlet kurumlarına görevlendirilen kişiler kaç aylık işe alınmıştır? İş sözleşmelerinin süresi nedir?

7) İşe alımların Çüngüş AKP ilçe başkanlığı onayıyla yapıldığı ve AKP’li meclis üyelerinin ve AKP’ye yakın aşiretlerin yakınlarının alındığı iddiaları doğru mudur?

8) İddiaların araştırılması ve hukuksuz işe alımların iptal edilmesi için bir soruşturma başlatacak mısınız?” (Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi