Diyarbakır’da 18-23 Kasım tarihleri arasında 7. Mezopotamya Gurme Fuarı düzenlenecek. Diyarbakır Mutfağını tanıtılacağı fuarda Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, dolu dolu bir etkinlik takvimi hazırladı. Belediyenin standında gerçekleştirilecek programlarda şefler, gastronomi uzmanları, akademisyenler ve araştırmacılar Diyarbakır’ın zengin mutfak kültürünü ziyaretçilere tanıtacak.

Lezzet Fuarı Diyarbakır Fuar

18 KASIM’DA BAŞLIYOR
Fuarın ilk gününde Mezopotamya Şefleri saat 13.00’te Büyükşehir Belediyesi standında bir araya gelecek. Ardından Danuk ve coğrafi işaretli yemeklerin sunumu yapılacak. Gastronomist Alaaddin Kılıç, 14.00’te yemek sunumu ve ikram gerçekleştirecek. Kılıç, 15.00’te “Sıfır Atık Mutfağı” başlıklı söyleşi ve performansla da ziyaretçilerle buluşacak. Günün son etkinliğinde Şükran Güneş, Karacadağ pirincinin kültürel mirastaki yerini anlatacak.

19–20 KASIM PROGRAMI
Etkinlikler 19 ve 20 Kasım’da da Danuk ikramıyla başlayacak. 19 Kasım’da saat 15.00’te Araştırmacı-Yazar İsa Tekin ve Gastronomist Alaaddin Kılıç, “Parhraç Kültürü” performansı yapacak.

20 Kasım’da ise Cüneyt Ateş, Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünleri üzerine söyleşi gerçekleştirecek. Saat 15.00’te Şef Şeymus Doğan, “Nardan Aşı Kültürü” başlığıyla performanslı bir sunum yapacak.

21 KASIM’DA PANEL VE SÖYLEŞİLER
21 Kasım etkinlikleri 13.00 Danuk ikramının ardından coğrafi işaretli yemek sunumuyla sürecek. Saat 14.00’te Karacadağ pirincinin yapım özellikleri üzerine bir panel düzenlenecek. Panelde Ergül Kanik, Osman Keskin ve aşçılık öğretmenleri yer alacak. Saat 16.00’da ise Çiğköfteci Hasan Eski, Diyarbakır lokantacılık geleneğini anlatacak.

Diyarbakır’da sağanak yağmur: DİSKİ 110 personel ve 43 araçla sahada
Diyarbakır’da sağanak yağmur: DİSKİ 110 personel ve 43 araçla sahada
İçeriği Görüntüle

22–23 KASIM’DA YÖRESEL LEZZET GÖSTERİLERİ
22 Kasım’da Şef Ayten Ekinci ve Şef Lale Uzar, Diyarbakır’ın meşhur Örgü Peynirinin yapımını performans eşliğinde tanıtacak.

23 Kasım’da Gastronomi Yazarı Filiz Parlak, hem Diyarbakır mutfağı üzerine söyleşi yapacak hem de “Siyah ve Yeşil Zeytin Kurma” performansı gerçekleştirecek.

Kaynak: Bülten