29 Nisan 1983 tarihinde Diyarbakır'da hayata gözlerini açan Osman Karakoç, birçok sanatsal projeyle ön plana çıkmış sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. Tiyatroyla tanışması ise, Bilkent Üniversitesi'nde Kimya bölümü öğrencisiyken üniversitenin tiyatro topluluğuna katılarak başladı. 

Dünyanın en öfkeli ikinci ülkesi Türkiye... Dünyanın en öfkeli ikinci ülkesi Türkiye...

Osman Karakoç

ANKARA DEVLET TİYATROSU'NDA GÖREV ALDI 
Bilkent'teki öğrenimini bırakıp Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nin Tiyatro Oyunculuk Bölümünde öğrenim gören Karakoç, Ankara Devlet Tiyatrosu’nda pek çok oyunda görev aldı.

UNUTMA BENİ ADLI DİZİYLE SANATINI DUYURDU 
2008-2016 yılları arasında FOX TV’de yayımlanan, 8 sezon devam eden Unutma Beni adlı aile dizisinde 1702 bölüm başrol oynadı; ardından romantik komedi dizilerinde de yer aldı. 2016-2018 yılları arasında ATV'de yayımlanan Aşk ve Mavi dizisinde ise 78 bölüm oynadı.

BEDEN DİLİ VE DİKSİYON EĞİTİMLERİ DE VERİYOR 
Almanya, Fransa ve Türkiye ortak yapımı olan ve 2011'de sinemaseverlere sunulan Gelecek Uzun Sürer adlı sinema filminde Harun karakterini canlandırdı. Tiyatro Pangar, Tiyatro Kafe ve Asya Produksiyon Tiyatrosu yapımlarında rol alarak tiyatro oyunculuğuna devam etti. Ankara'da ve İstanbul'da etkili beden kullanımı, topluluk önünde konuşma, nefes-ses-diksiyon konularında eğitmenlik yaptı.

Osman Karakoç’un rol aldığı  dizi ve filmler
Unutma Beni (Ali) (TV dizisi) (2008-2016)
Gelecek Uzun Sürer (Harun) (Sinema filmi)
N'olur Ayrılalım (Yusuf Ilgazoğlu) (2016) (TV dizisi)
Aşk ve Mavi (İlyas Teret) (TV dizisi) (2016-2018)
Elbet Bir Gün (İsmail Dündar) (2021) (TV dizisi)

Osman Karakoç’un rol aldığı tiyatro oyunları
Hedda Gabler, Tiyatro Pangar, 2019
Büyük Sürpriz, Tiyatro Kafe, 2019
Terapi Ötesi, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu, 2015

Muhabir: Devrim AKTÜRK