BAL 9. Grup'ta zirve hesapları yapan Diyarbakırspor, Diyarbakır'da karşılaştığı Şırnak Petrolspor ile 1-1 berabere kalarak kritik 2 puan kaybetti. Maçın 72’inci dakikasında Diyarbakırspor atağında Şırnak Petrolspor kalecisi Bülent Sağlam topu ceza alanı dışında elle kesti ancak hakem Samet Yağcı kırmızı kart göstermedi.

Maçın ardında Diyarbakırspor Kulübü TFF’ye çağrıda bulunarak hakemlere sert tepki gösterdi.

Diyarbakır’da eğitimcilere ulaşımda indirim talebi Diyarbakır’da eğitimcilere ulaşımda indirim talebi

“6 MAÇTA HAKEM HATASI”

Diyarbakırspor’dan yapılan açıklama şöyle: “Diyarbakırspor Kulübü olarak BAL 9. Grup’ta oynadığımız 6 maçtada Aleyhimize hakem hatalarına maruz kalmış, emeğimiz sahada gasp edilmiştir. Bu sezon oynadığımız 6 maçtada hakem hataları devam etmiş, bugün oynadığımız Şırnak Petrolspor maçında ise hakem hataları had safhaya ulaşmıştır.

RAKİP KALECİNİN MARİZ HATASI

Bugün oynadığımız maçın 72’inci dakikasında skor 1-1 iken Şırnak Petrolspor Kalecisinin bariz gol şansımız varken Ceza Sahası dışında topu elle oynamasına IFAB kuralları gereği kaleciye direkt Kırmızı Kart verilmesi gerekirken saçma bir kararla kuralı es geçip üstüne pozisyona haklı olarak itiraz eden yedek kulübesinde ki yöneticimize kırmızı kart gösteren, bir çok pozisyonda hatalı ofsayt kararlarıyla ataklarımızı kesen maçın hakemleri galibiyetimizi engellemiş olup maçı çığrından çıkartmıştır. 

“EMEKLERİMİZİ YERLE BİR EDECEK SEVİYEYE ULAŞMIŞTIR”

Geride kalan 6 maçımızda da hatalı ofsayt kararları, sayılmayan gollerimiz, verilmeyen penaltılarımız olmuş, Hakemlerin basiretsiz tavırları emeklerimizi yerle bir edecek seviyeye ulaşmıştır.

Hakemlerin aleyhimize adaletsiz ve basiretsiz tavırları, profesyonel liglere tekrar yükselmek için büyük çaba gösterdiğimiz takımımızın ve camiamızın gelecekle ilgili emeklerini yerle bir ediyor.

Deneyim ve tecrübe edinmelerini adeta bizim maçlarda hata üstüne hata yaparak, maçlarımızı deneme tahtası olarak görerek kazanmaya çalışan Hakemler artık şampiyonluk hedefimize sekte vuracak düzeye gelmişlerdir.

DİYARBAKIRSPOR’DAN TFF’YE ÇAĞRI

Diyarbakırspor Kulübü olarak maçlarımızda sadece hakemlerimizden hakkaniyetli ve adaletli davranılmasını bekliyor, takımımızın sahada ki alın terinin çarpık düzene kurban gitmesini istemiyoruz. Hakemlere olan güvenimiz gereği şimdiye kadar susmayı tercih ettik. Sorun; gelinen noktada hakemlere olan güvenimizin sahada gösterdikleri yönetim tarzları nedeniyle sarsılmaya başlamasıdır.

“ADALETSİZLİĞİN PEŞİNDEN KOŞMAKTAN YORULMAYACAĞIZ”

Diyarbakırspor Kulübü olarak bundan böyle en küçük adaletsizliğin bile peşinden koşmaktan yorulmayacağımızı, kulübümüzün hakkını sonuna kadar savunacağımızı yapılanları ve yapanları unutmayacağımızı nezaketle değerli ve saygın bir kurum olan Türkiye Futbol Federasyonumuza hatırlatırız.”

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk