Diyarbakır'da piknikçiler gitti, çöpleri kaldı! Belediyeden uyarı
Diyarbakır'da piknikçiler gitti, çöpleri kaldı! Belediyeden uyarı
İçeriği Görüntüle

Türkiye'nin en zengin minarelli kaplıcalarına sahip olan Çermik kaplıcalarında sezon başladı. İlçeyi her yıl kaplıca ve doğal güzelliklerinden faydalanmak isteyen yaklaşık 500 bin kişi ziyaret ediyor. İlçeye has üretilen Çermik çöreği, gelen ziyaretçilerden oldukça fazla talep görüyor.

Doğal Lezzet Çermik Çöreğine Ilgi Arttı

Kaplıca bölgesinde fırın işletmeciliği yapan Şerif Karabekiroğlu, ''Her gün çörek yapıyoruz. Çermik çöreğine talep oldukça fazla. Çermik çöreğini diğer çöreklerden ayıran neden organik, doğal, katkısız maddelerden üretilmiş olmasıdır'' dedi.

Yöre halkının sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan Çermik çöreği, hem geleneksel yapım yöntemi hem de kullanılan yerel malzemeler sayesinde bölgenin önemli gastronomi değerleri arasında gösteriliyor.

Kaynak: İHA