Emekli dostu şehirler arasında yapılan araştırmalar sonucunda, maddi durumu iyi olan emeklilerin en çok tercih ettiği 5 şehir belirlendi. Bu şehirler arasında İzmir, Muğla, Eskişehir, Konya ve Aydın öne çıktı. 

YAŞAM KALİTESİ VE SOSYAL İMKANLAR BELİRLEYİCİ OLDU
Araştırmada belirlenen bu şehirlerin emekli dostu olarak öne çıkmasının sebepleri arasında yaşam kalitesi, sosyal imkanlar, sağlık hizmetleri ve genel maliyetlerin uygunluğu yer aldı. Ayrıca bu şehirlerin doğal güzellikleri, kültürel etkinlikleri ve tarihi dokusuyla da emeklilerin tercih sebebi olduğu belirtilmektedir.

Günlük burç yorumları: 19 Mayıs 2024 Pazar Günlük burç yorumları: 19 Mayıs 2024 Pazar

İşte yaşam standartlarının iyi olduğu ve emeklilerin tercih ettiği o 5 şehir:

İZMİR
İzmir, Türkiye'de Ege Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Ülkenin nüfus bakımından en kalabalık üçüncü şehridir. Ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen şehirlerden biri olan İzmir, uzun ve dar bir körfezin başında yer almaktadır.

MUĞLA
Muğla, Ege Bölgesi'nde yer alan bir ildir. 2023 sonu verilerine göre 1 milyon 66 bin 736 kişilik nüfusa sahiptir. Muğla, antik çağlardan beri yerleşim yeri olmuştur. Tatil beldelerinin başında da gelmektedir.

ESKİŞEHİR
Eskişehir, 1993 yılında çıkarılan bir kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, Avrupai tarzdadır. Emekliler kadar, öğrencilerin de eğitim için tercih ettiği şehirlerin başında yer alır 

KONYA
Konya, Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip ilidir. Anadolu Selçukluları'na başkentlik yapmış ve günümüzde de önemli bir kültür ve turizm merkezidir.

AYDIN
Aydın, Ege Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Aydın, turizm ve tarım açısından en gelişmiş illerdendir.

Kaynak: Haber Merkezi