Emeklilere önce bayram ikramiyesi müjdesi daha sonrasında da bankaların promosyon miktarı açıklanmıştı. Bankaların promosyonu yüzde 60 ila yüzde 100 aralığında artış göstermişti. Bu yılki promosyonlar emekli aylıklarında göre değişmekle beraber 8 bin liradan başlayıp 15 bin liralara kadar çıkmakta. Gazetevatan’ın haberine göre, bazı bankaların promosyon ödemelerinin yanı sıra 3 bin liraya kadar ek ödeme de yapacak olması, emekli kapma yarışını bir kez daha gözler önüne sererken emekli promosyonları için nasıl başvuru yapılacak?

Irak’la ilişkilerde yeni dönem Irak’la ilişkilerde yeni dönem

Bayram ikramiyeleri sonrası promosyon miktarları da belli oldu. Bunun ardından vatandaşlar başvuru sürecini merak etti. Peki nasıl başvuru yapılacak?

Emekliler bankaya gitmeden e-devlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinden banka değişikliği yapabiliyor. Banka taşıma işleminin yanı sıra mobil bankacılık üzerinden ‘Başvuru- Emekli Başvuru- Emekli Maaşı Şube/Banka Değişikliği’ adımları takip edilerek de yapılabiliyor.

Promosyon tutarı artınca talebin de yoğun olduğunu duyuran bankalar da, maaşını taşımak isteyen emeklilere, bu işlemi şubeye gidip sıraya girmeden, mobil bankacılık üzerinden ya da ilgili bankanın internet sitesi üzerinden tek tuşla hızlı bir şekilde yapmalarını öneriyor.

Kaynak: Haber Merkezi