Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilere ve memurlara yapılacak olan zammı açıkladı. Peki ne kadar zam yapılacak? Şimşek ayrıca yerel seçimler öncesi emeklilerin zam beklentisinin de neden karşılanmadığını açıkladı. İşte yapılan açıklamalar...

Tavuk eti ihracatına sınırlama! Tavuk eti ihracatına sınırlama!

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ YÜZDE 19'LUK BİR ZAM ALACAK!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Baz etkisiyle mayıs ayında enflasyonun yüzde 73 seviyesinde çıkmasını bekliyoruz" dedi. Şimşek'in açıklamaları sonrası zam bekleyen memur ve emekliler de Temmuz ayı için hesaplamalarına başladı.

PEKİ EMEKLİ VE MEMUR YÜZDE KAÇ ZAM ALACAK?

Şimşek, mayıs ayı enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesi durumunda ilk aylık enflasyonu yüzde 24 seviyesinde gerçekleştiği takdirde bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına da doğrudan yansımış olacak. Yapılan zam, enflasyon farkı ile beraber yüzde 19 seviyelerinde gerçekleşmiş olacak.

PEKİ SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİYE NEDEN ZAM YAPILMADI?

Şimşek, 31 Mart yerel seçimler öncesi emeklilere yapılmayan zam içinde açıklamalar yaptı. Gazete Pencere'nin haberine göre Şimşek, "Bunu yapmak için Türkiye'nin yurtdışından yüzde 50'den fazla faizle borçlanması gerekecekti. Böyle yaparsak gelecek nesilleri ipotek altına alacaktık. Buna izin veremezdik" dedi ve zam yapılmama sebebini açıkladı.

Kaynak: Haber Merkezi