Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan “Yaşam Memnuniyeti Araştırması”nın sonuçları açıklandı. Araştırmada nüfusa oranlama yapılarak en mutsuz şehirler belirlendi. Araştırma ülke genelinde memnuniyetsizliğin olduğunu ortaya koyarken, Karadeniz bölgesi ise dikkat çekti.

Diyarbakır’ın Tarihi Ilçesinde Bayram Öncesi Çarşı Pazar Doldu Kalabalık Alışveriş Sur

TÜRKİYE’NİN EN MUTSUZ KENTİ BELLİ OLDU: KARADENİZ ÖNE ÇIKTI
TÜİK verilerine göre, 818 bin 23 nüfuslu Trabzon yüzde 11,79 ile Türkiye’nin en mutsuz ili olurken, onu yüzde 11,70 mutsuzluk oranıyla Antalya izledi; veriler, metropol şehirlerde yaşam memnuniyetinin düşük olduğunu, Karadeniz’de ise Trabzon, Ordu, Samsun ve Gümüşhane gibi illerde mutsuzluk oranlarının dikkat çekici derecede yüksek olduğunu ortaya koydu.

Diyarbakır Sıcaklık Çocuk anzele havuz

Diyarbakır’da sahte imam skandalı! 12 yıl boyunca maaş aldı
Diyarbakır’da sahte imam skandalı! 12 yıl boyunca maaş aldı
İçeriği Görüntüle

DİYARBAKIR BU KEZ YOK!
TÜİK verilerinde Diyarbakır bu kez şaşırttı. Türkiye’nin en mutsuz ili olarak iki yıl üst üste listenin başında yer alan 1 milyon 84 bin 871 nüfusuna sahip Diyarbakır, açıklanan yeni listede yer almadı. Önceki araştırmalarda Diyarbakır'ın “en mutsuz kent” olarak öne çıkmasında; yüksek işsizlik oranı, düşük gelir düzeyi, göç hareketliliği, uzun yıllar süren çatışmalı sürecin yarattığı psikolojik etkiler, kentsel hizmetlerdeki eksiklikler ve özellikle genç nüfusta yaygın olan gelecek kaygısı gibi faktörler etkili oluyor.

Diyarbakır Sur Sokak Kadın

İşte en mutsuz 9 şehir sondan başa doğru şu şekilde:

9- Gümüşhane – Nüfus: 144.544: Mutsuzluk oranı: yüzde 7,68
8- Ordu – Nüfus: 763.190: Mutsuzluk oranı: yüzde 8,75
7- Çorum – Nüfus: 524.130: Mutsuzluk oranı: yüzde 9,1
6- İstanbul – Nüfus: 15.907.951: Mutsuzluk oranı: yüzde 9,12
5- Samsun – Nüfus: 1.368.488: Mutsuzluk oranı: yüzde 9,72
4- Ankara – Nüfus: 5.782.285: Mutsuzluk oranı: yüzde 9,95
3- İzmir – Nüfus: 4.462.056: Mutsuzluk oranı: yüzde 10,65
2- Antalya – Nüfus: 2.688.004: Mutsuzluk oranı: yüzde 11,7
1- Trabzon – Nüfus: 818.023: Mutsuzluk oranı: yüzde 11,19

Muhabir: Remziye ÇELİK