Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulundu. Türkiye'yi kardeşliğin büyüteceğini ve güçlendireceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21'inci yüzyılı inşallah kardeşlik ‘Türkiye Yüzyılı' yapacak. Ne yapıyorsak ülkemiz ve milletimiz, gelecek nesillerin refahı ve aydınlık yarınları için yapıyoruz. Evlatlarımıza terörsüz bir Türkiye, terörsüz bir bölge bırakmak için yapıyoruz. Şimdi birileri suyu bulandırmaya, zihinleri kurcalamaya çalışıyor. Çünkü terör parantezi kapandığında istismar edecekleri bataklık da kuruyacak. Biz sadece terör sorununu bitirmiyoruz; inşallah Türkiye'nin içini karıştıran emperyalist planı da alt üst ediyoruz.

Bahçeli'den 'çerçeve yasa' sonrası ilk açıklama
Bahçeli'den 'çerçeve yasa' sonrası ilk açıklama
İçeriği Görüntüle

Bu ülkede anneler artık ağlamayacak, gençler toprağa düşmeyecek, çocuklar yetim, eşler dul kalmayacak. Türkiye, işte şimdi şaha kalkıyor. Türkiye Yüzyılı'nın şafağı söküyor. Kardeşliğimiz yeniden anlam kazanıyor, gücümüze güç katılıyor; tarih yeniden yazılıyor. Açın yolları, ‘büyük Türkiye Cumhuriyeti' geliyor."

“DİYARBAKIR’A, SURİÇİ’NE TÜRKİYE’NİN HER ŞEHRİNDEN, DÜNYADAN TURİST AKACAK”
Geçtiğimiz günlerde Meclis’ten geçen süreç yasasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Erdoğan,
Şimdi Diyarbakır’a, Suriçi’ne Türkiye’nin her şehrinden, dünyadan turist akacak. Şimdi Tunceli’nin dağlarında barut değil mis gibi çiçek kokacak, çimen kokacak. Şimdi Cilo Dağları’nda halaylar çekilecek. Dicle’nin, Fırat’ın, Munzur’un suları bundan sonra daha berrak, daha coşkun akacak. Tekrar kucaklaşacağız.

Mardin’in camilerinde aynı namazda saf tutacağız. Şanlıurfa’da aynı ezanı birlikte dinleyeceğiz. Dili ne olursa olsun aynı duyguların türkülerini birlikte söyleyeceğiz. 86 milyon olarak hep beraber birlik içinde, bütünlük içinde, kardeşlik içinde, geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz.

Tayyip Erdoğan olarak, siyasette 50 yılı geride bıraktım. Allah ömür ve sağlık verirse, daha nice yıllar Türkiye’ye hizmet mücadelesi içinde olacağım.”

Kaynak: İHA