TFF 1. Lig’in zirvesinde tansiyon yükselirken, Amedspor’un Bandırmaspor deplasmanında aldığı 2-0’lık mağlubiyet ve aynı hafta rakibi Esenler Erokspor’un Keçiörengücü karşısındaki kritik 1-0’lık galibiyeti, averaj dengelerini altüst etti.
Amedspor cephesinde moral bozukluğu yaşanırken, Erokspor kazandığı bu ivmeyle zirve yolunda dev bir avantaj elde etti.
1959 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Kasımpaşa’da kurulan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat "çocukluğumda oynadığım mahalle takımı", Başakşehir’in altındaki "proje takım" olarak tanımladığı Erokspor.
Öte yandan kulübün son yıllarda yaşadığı hızlı yükseliş ve şirketleşme süreci de dikkat çekiyor.
Erokspor kulübü, bugün Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Zafer Topaloğlu başkanlığında yönetiliyor. 2018’de Esenler’e taşınarak yeni bir kimliğe bürünen kulüp, Amedspor ile girdiği bu amansız yarışta ciddi bir rakip olarak dikkat çekiyor.





