Evinde geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırılan ve 15 Ekim'den bu yana yoğun bakımda tedavi altında olan 59 yaşındaki sanatçı Fatih Ürek, 30 Ocak günü hayatını kaybetmişti. Fatih Ürek, 1 Şubat'ta Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanmıştı. Vefatı sonrası hayatını kaybeden şarkıcı Fatih Ürek'in vefatının ardından ailesiyle ilgili ortaya atılan iddialar gündem oldu.
İstanbul ve Bodrum’daki evlerin içinin boşaltıldığı, değerli eşyaların kimseye haber verilmeden götürüldüğü öne sürüldü. Fatih Ürek henüz hayattayken ve yoğun bakımda savaşıyorken, ablalarının sanatçıya ait değerli kürkleri İzmir’deki ünlü bir kürk evine satmaya çalıştığı iddia edildi.
Ünlü şarkıcının kardeşleri Selvi Ürek ve Nurgül Fırat, söz konusu iddialarla ilgili açıklama yaptı. Gece Muhabiri isimli sosyal medya hesabına açıklama yapan Ürek'in ablaları, "Bu söylenenlerin hepsi yalan ve iftira. Hiçbir şeye dokunmadık, sadece evini taşıdık. Fatih kirada oturuyordu ve mahkemenin belirlediği taşıyıcılarla taşındık" ifadelerini kullandı.
“LÜTFEN BİZİ RAHAT BIRAKIN”
Kürklerle ilgili çıkan iddialara da yanıt veren kardeşler, "Biz kürk satmışız. Biz kürkleri bile bilmiyoruz. Kürkleri doğru ama evinde. Gerçekten üzülüyoruz, lütfen bizi rahat bırakın. Biz ona dua etmek istiyoruz. Tam o sırada bir telefon geliyor bunu gördün mü duydun mu?" şeklinde konuştu.




