Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişen muşmula tam bir şifa deposu. Ancak diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor. Muşmula çayının bin bir derde deva olduğunu belirten Dr.Fevzi Özgönül, muşmulanın zayıflamaya da iyi geldiğini belirterek Posta gazetesine muşmula faydalarını anlattı...

Adıyaman’da narkozsuz ameliyat yapıldı! Adıyaman’da narkozsuz ameliyat yapıldı!

HAFİF BURUK BİR TADI VAR
Muşmula, kimilerinin sert, kimilerinin de daha olgunlaşmış ve yumuşamış olarak sevdiği bir meyvedir. Bazı kişilerin ise çok severek tüketmediği hatta çok fazla da bilmediği bir meyvedir. Genellikle beyaz, pembe renklerde çiçekler açar. Meyveler hafif buruk bir tattadır.

EKİM SONU HASAT EDİLİYOR
Ekim sonu, kasım ayı başları gibi hasadı başlar. Birkaç ay hasadı sürer. Bu yüzden kış aylarında hasadı devam eder ve şifasından yararlanılabilir. Fakat birçok faydası bulunan bu meyve tam olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmemelidir. Hatta satın alındıktan sonra bir süre evinizde beklese bile biraz daha olgunlaşır ve yumuşar. Tadı da daha güzel olur.

İŞTE MUŞMULANIN FAYDALARI
Muşmulanın kalsiyum, demir, fosfor, potasyum içermesinin yanı sıra askorbik asitte içermesi sebebiyle vücuda çok faydalıdır.
Serinletici olması sayesinde vücuda ferahlık verir.
Antioksidan özelliği sayesinde zararlı toksinleri yok eder.
Muşmula yaprağı ekstresi bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuda güç verir.
Diyabet yani şeker hastalığı olanlar da bu şifalı meyveyi tüketmelidir.
Ayrıca muşmula yaprakları karaciğere de fayda sağlar. Karaciğeri zehirli maddelerden korur.
Sakinleştirici etki sağlar, cilt kanserini önler.
Depresyona iyi gelmesi de muşmula faydaları arasındadır.
Kusma, mide bulantısını önlemede de yardımcı olur.

BEYİN, BÖBREK VE KARACİĞER DOSTU
Her gün 7 adet tüketildiğinde beyin hücrelerini, böbrekleri ve karaciğeri yeniler.
Muşmulayı günlük beslenme listenize eklemeden önce gerekli tahlillerini yaptırmanız ve doktorunuza danışmanız sağlığınız açısından daha faydalı olacaktır.

Kaynak: Haber Merkezi