Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda 1-1 biten ilk maçın rövanşında Fransız ekibi Olympique Lyon'u Vedat Muriqi ve Archie Brown'un 2-1 yendi.

Groupama Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe, Olimpik Lyon'u eleyerek 2008-2009 sezonundan bu yana devam eden Şampiyonlar Ligi hasretine son verdi. Sarı-lacivertliler, son olarak 10 Aralık 2008'de Dinamo Kiev karşısında Şampiyonlar Ligi'nde sahaya çıkmıştı. Fenerbahçe, 18 yıl aranın ardından Avrupa'nın en prestijli kulüp organizasyonunun lig aşamasında yer almaya hak kazandı.

FENERBAHÇE GALATASARAY’I GEÇTİ
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi play-off turunda Lyon’u eleyerek Devler Ligi’ne katılma hakkı kazandı. Sarı-lacivertliler, 31,8 milyon euroluk garanti gelirle Galatasaray’ın 30,5 milyon euroluk gelirini 1,3 milyon euro geçti. İki takımın geliri, lig aşamasındaki sonuçlara ve tur atlamalarına göre daha da artabilecek.

İKİ KULÜBE TOPLAM 62,3 MİLYON EURO
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın garanti gelirleri toplandığında ortaya 62,3 milyon euroluk dev bir rakam çıkıyor. İki temsilcinin Şampiyonlar Ligi'nde alacağı galibiyet ve beraberlikler ile sıralama ve ilerleme bonusları, sezon sonunda elde edecekleri toplam geliri daha da yukarı taşıyacak.

Amedspor’dan milli futbolcuya resmi teklif: Almanya’da oynuyor!
Amedspor’dan milli futbolcuya resmi teklif: Almanya’da oynuyor!
İçeriği Görüntüle

Öte yandan Fenerbahçe, Galatasaray'ı (121) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde en fazla galibiyet alan Türkiye takımı oldu.

Kaynak: Haber Merkezi