Diyarbakır’a özgü geleneksel lezzetler arasında yer alan ciğer kebabı, tescil aldıktan sonra fiyatlarında da ciddi bir artış ortaya çıktı. Diyarbakır halkının vazgeçilmez damak tadı haline dönüşen ciğer kebabı günlük yaklaşık 4 ton tüketilirken, kuzu ciğerinin kilosu ise 420 TL’ye yükseldi. Ciğerin 1 porsiyonu ise restoranlarda 200 TL'ye satılıyor.

Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, “Ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi bulamadık” dedi.

GÜNDE 4 TON TÜKETİLİYOR

Günlük olarak yaklaşık dört ton tüketildiği açıklanan ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alan ciğer kebabı fiyatlarında da ciddi artışlar gözlemlendiği ortaya çıktı.

DİYARBAKIR’DA CİĞER KEBABI FİYATI NE KADAR?

Diyarbakır’a özgü lezzetler arasında yer alan kuzu ciğerinin kilosu 390 lira olan etin kilosunu geçerek 420 liraya yükselirken bir ciğerin porsiyonu ise lokantalarda 200 liraya yükseldi.

“HALKIMIZ KUZU CİĞERİNİN KIŞIN SATILMADIĞINI SANMASIN”

Ciğer teminin de herhangi bir sorun yaşanmadığını ve gerekli tedbirlerin de alındığını ifade eden Elkaan, “Halkımız kuzu ciğerinin kışın satılmadığını sanmasın. Biz yazdan beri yetiştirdiğimiz ve irtibatta olduğumuz kesimlerle bu kışın da hazırlıklarını yaptık. Yazın günlük 4 tona kadar temin edebiliyorsa, kışın bu 3 veya 3,5 ton olur. Arada büyük bir fark yoktur” dedi.

Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha Dicle Üniversitesi'ne bir akreditasyon daha

“BUGÜN CİĞER FİYATLARI ETİ GEÇTİ”

Elkaan açıklamalarının devamında ise, “Bugün ciğer fiyatları eti geçti. Bu kim, nasıl ve hangi eller tarafından bu şekle getirildi, çözümünü bulamadık. Üretici ve yetiştiriciyle konuştuk, farklı bir şeyler söylüyorlar. Satan kasap veya bunun tedarikçisine, toptancısına soruyoruz, herkes bir şekilde mağdur oluyor. Bu mağduriyetin vatandaşa yansıması da var" dedi. (DHA)

Editör: Mücadele Gazetesi