Diyarbakır’dan sonra bu kez Antalya: Ölüler var!
Diyarbakır’dan sonra bu kez Antalya: Ölüler var!
İçeriği Görüntüle

Sözcü Gazetesi Elazığ Temsilcisi ve Diyarbakır merkezli Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Üyesi Evren Demirdaş, dün akşam saatlerinde belediye önünde üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu burnu kırılarak yaralanan Demirdaş'a yapılan bu menfur eylem, cemiyet tarafından tepkiye neden oldu.

GÖREV BAŞINDA SALDIRI: BURNUNA DARBE ALDI
Belediye Meclis toplantısını takip ettikten sonra binadan ayrılan Evren Demirdaş, çıkışta bekleyen üç kişinin fiziki saldırısına maruz kaldı. Demirdaş'ın daha önce de çeşitli tehditler aldığı belirtilirken, bu son saldırıda burnu kırılarak yaralandığı öğrenildi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırganlar güvenlik güçleri tarafından kısa sürede yakalanmıştır.

GGC'DEN SERT MESAJ: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE TEHDİT!
GGC Yönetim Kurulu, yayınladığı duyuru ile saldırıyı şiddetle kınadı. Cemiyet, olayı sadece bir gazeteciye yönelik şiddet olarak değil, "toplumun doğru ve tarafsız habere ulaşma hakkına, ifade ve basın özgürlüğüne yönelmiş doğrudan bir tehdit" olarak nitelendirdi.
Açıklamada, gazetecilerin kamu adına görev yaptığı vurgulanarak, onlara yöneltilen her türlü tehdit, baskı ve saldırının, demokrasinin temel direği olan özgür basını hedef aldığı belirtildi.

"SORUŞTURMA KAPSAMLI OLMALI, CEZASIZLIK ÖNLENMELİ"
GGC, artan şiddet vakalarına dikkat çekerek, bu tür saldırıların cezasız kalmasının yeni saldırıların önünü açtığı uyarısında bulundu. Cemiyet, yetkililerden şu taleplerde bulundu:
Saldırının en kapsamlı şekilde soruşturulması.
Olayın arkasındaki zihniyetin de ortaya çıkarılması.
Gazetecilerin güvenliğini sağlamak için daha etkin önlemler alınması.
Faillerin hak ettikleri cezaları almaları için kararlılıkla hareket edilmesi.
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, meslektaşları Evren Demirdaş'ın yanında olduklarını ve saldırının takipçisi olacaklarını kamuoyuna duyurdu. Açıklama, "Gazetecilik suç değildir, susturulamaz!" mesajıyla son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi