Diyarbakır’da bulunan Hevsel Bahçeleri, sekiz bin yıllık tarihi ile Mezopotamya’nın cenneti olmaya devam ediyor. Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır’ı ziyarete gelenlerin uğrak yerlerinden birisi oluyor. Hevsel Bahçeleri, gelenlere sunmuş olduğu renk şöleniyle ziyaretçilerin beğenisini kazanmakla kalmıyor adeta büyülüyor.

Hevsel Bahçeleri

İstanbul’dan Diyarbakır’a gezmeye gelen Ayten Pamukçu’da bu büyüye kapılan isimler arasında yer alıyor. Yaptığı açıklamasında, “İstanbul’da yaşıyorum. Diyarbakır’ı ve Mardin’in görmeye geldik. Diyarbakır gezmek hep istediğimiz bir şehirdi. İlk kez bu kadar Diyarbakır’ı detaylı gezeceğim. Hevsel Bahçeleri'nin sonbahar güzelliğini çok beğendim. Özellikle Keçi Burcu’ndaki sütunların arasından bahçeyi izlemek çok güzel oluyor. Çok da güzel bir mevsimde Diyarbakır’a geldik. Yeşilin, sarının, turuncunun ve kırmızı tonlarının olduğu bir zamana denk geldik. Hevsel Bahçeleri'ni hep duyuyorduk. Açıkçası bu kadar güzel beklemiyordum” dedi.

Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti? Ünlü seyyah Diyarbakır’ı hangi şehre benzetti?

Diyarbakır’da surların restore edilmesi ile beraber Hevsel Bahçeleri’ni de daha güvenli bir şekilde izlediklerini belirten Rojhat Erkaçmaz ise şu açıklamaları yaptı: “Sonbahar mevsiminin gelmesiyle havalar da Diyarbakır’da soğudu. Diyarbakır’ımıza ait Hevsel Bahçeleri'nin yanında askerden yeni gelen arkadaşımla fotoğraf çekelim dedik. Hevsel Bahçeleri sadece sonbaharda değil, her mevsim güzeldir. Aynı zamanda surların restoresi de yapılmış, daha bir güzel olmuş.”

On Gözlü Köprü ve Hevsel Bahçeleri

Haber: Ejder Ediz IŞIK

Editör: Mücadele Gazetesi