Faili meçhul dosya çözüldü: 10 yıl önce öldürüp gömdüğünü itiraf etti!
Faili meçhul dosya çözüldü: 10 yıl önce öldürüp gömdüğünü itiraf etti!
İçeriği Görüntüle

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kendisinden haber alınamayan cinayete kurban gittiği değerlendirilen Diyarbakırlı üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında 6 yıl sonra gelişmeler devam ediyor. Hakkında kırmızı bülten çıkarılan ve bugüne kadar hiç konuşmayan ve Doku soruşturmanın kilit ismi Umut Altaş, ABD’nin New York kentinde 24 TV ve Akşam Gazetesi’ne konuştu.

“ÇOK BAĞIRIYORDU, BEN DE SIKTIM”
Umut Altaş, Mustafa Türkay Sonel’in cinayeti kendisine bizzat itiraf ettiğini öne sürdü. Valilik konutunda gerçekleştiğini söylediği görüşmeye ilişkin konuşan Altaş, Sonel’in kendisine, “Çok bağırıyordu, ben de sıktım” dediğini iddia etti. O dönem yaşananları tam kavrayamadığını belirten Altaş, “Türkay bana bu cinayeti işlediğine dair not da bıraktı. Araçtayken cinayet silahına da dokundum. Ben artık bu olayın çözülmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ŞÜKRÜ O İŞİ HALLETTİ”
Umut Altaş, cesedin ortadan kaldırılmasıyla ilgili de dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkay Sonel’in cinayetten sonra kendisine “Şükrü o işi halletti” dediğini ileri süren Altaş, burada bahsedilen kişinin eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in koruması belirtti.

"VALİ ALNIMDAN ÖPTÜ, TEŞEKKÜR İÇİN OLABİLİR"
Altaş, İstanbul’daki bir ziyarette eski valinin kendisini alnından öptüğünü anlatarak, “Sustuğum için teşekkür öpücüğü olabilir” ifadelerini kullandı.

CİNAYET SONRASI VİYADÜKTE ŞÜPHELİ KEŞİF
Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kayıtlarında Türkay Sonel ile aynı araçta görülmesine de açıklık getiren Altaş, o gün cinayetten habersiz olduğunu savundu: "Cinayet sonrasında Türkay beni arabayla aldı. Benim o zaman hiçbir şeyden haberim yoktu. Cinayetin işlendiği bölgede, köprü ve dere yatağının olduğu Tunceli Üniversitesi civarında turladık. Viyadük civarında birkaç tur attı, sürekli o bölgeye bakıyordu. Sanırım polis falan geldi mi diye kontrol ediyordu. Gülistan'ı orada öldürmüş olmalı. Kızı, viyadükte köprünün dibinde öldürdüğünü düşünüyorum"

"GÖMÜLDÜĞÜ YER İÇİN İKİ TAHMİNİM VAR"
Gülistan Doku'nun cansız bedeninin bulunabileceği kör noktalara dikkat çeken ve yetkililere seslenen Altaş, iki bölgeyi işaret etti:

"Cesedin tam yerini bilmiyorum ama üniversite civarında, insanların gelmediği ıssız yerlerde, Aktuluk Mahallesi civarında bir yerde olabilir. O mahallede hiç kimsenin uğramadığı kör noktalara baksınlar. Ayrıca Bayraktepe'de, su arıtma tesislerinin yanındaki çöplük alana kesinlikle bakılmalı."

TÜRKAY SONEL HAKKINDA DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR
Altaş, Türkay Sonel’in geçmişte şiddet eğilimli davranışlar sergilediğini de iddia etti. Sonel’in çevresindeki insanlara karşı agresif tavırlar sergilediğini öne süren Altaş, polislerle yaşadığı bir tartışmada silah gösterdiğini ve ardından nüfuzunu kullanarak olaydan sıyrıldığını savundu.
Altaş, "Türkay, 18 yaşından küçük kızlarla da beraber oluyordu, tecavüz edecek bir karaktere sahipti. Şiddet eğilimi son derece yüksekti. Kendi kız kardeşini bile dövmüştü. Elif adında bir sevgilisi vardı, onu da darp etmişti" dedi. Altaş, "Bir gün polislerle tartıştı. Görevli polislerin üstüne yürüdü, onlara silah gösterdi. Ardından cebinden bir kart çıkarıp gösterdi ve polisler hiçbir şey yapamadı. Onun gücünü ilk kez orada, o an gördüm" dedi.

Altaş, Türkiye'ye dönüp teslim olacağını da belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi