Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Diyarbakır’ın Merkez Bağlar İlçesi Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, çevre temizliğiyle ilgili çağrıda bulundu. Çevreye bırakılan atıkların hem çevre sağlığı hem de halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğunu söyleyen Demir, "Kağıt toplayıcılar çöpleri şehrin dışına dökmek yerine getirip mahalle aralarına döküyorlar. Bu alışkanlıklar mahallemizin görüntüsünü bozduğu gibi çevre ve halk sağlığını da olumsuz etkiliyor. Daha temiz, daha estetik, daha güzel bir Muradiye mahallesi için sevgiyle hizmet ediyoruz. Yetkililerden mahallemizin görüntüsünü bozan bu ambiansa çözüm bulmasını istiyoruz." dedi.

 

"KOKUDAN EVİMİZDE OTURAMIYORUZ"

Mahallelerindeki Suriyeli mülteci sayısının giderek arttığına ve buna paralel olarak geçim kaynakları olan kağıt toplayıcılığı için mahallelerinde atık toplama depolarının fazlalaştığına değinen Demir, "Çevre kirliliği, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Atık toplayarak geçimini sağlayan Suriyeli mülteciler yerleştikleri Muradiye Mahallesi'ni depolama alanına çevirdikleri için çöp yığınlarının sebep olduğu pis koku ve görüntü kirliliği ise diğer çevre sakinlerini rahatsız ediyor." diye konuştu.

 

"MAHALLE SAKİNLERİ: RİSK ALTINDAYIZ"

Mahalleliden yapılan açıklama şöyle: "Suriyeli mülteciler topladıkları çöpleri mülk sahiplerinin terk ettiği gecekondularda biriktirerek, para edebilecek türden olanları ayrıştırıyorlar. Para etmeyenlerden ise çöp tepeleri oluşuyor. Buda sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Evlerimizde pis kokudan oturamıyoruz. Çocuklarımız sokağa çıkıp oynamak istiyor. Atıklarla oynayıp hastalanacaklar diye dışarıya göndermeye korkuyoruz."

Editör: TE Bilisim