MÜCADELE- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yüzde 65’in altında ikinci doz aşılama ile turuncu kategoride kalan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl ve Ağrı’da aşılanma oranını yükseltmek için İkna Desteği istedi. Koca, “Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun” çağrısı yaptı.

 

İkinci doz aşı oranı yüzde 65’den daha düşük 9 il kaldı

Koca, 13 Kasım’da yaptığı paylaşımda, “İkinci doz aşı oranı 65’ten düşük dokuz ilimiz kaldı: Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı. Sadece karar verilmesi aşı hizmeti almak için yeterlidir. Ekiplerimizle her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Yeter ki aşılanma oranımızı yükseltelim” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık Bakanı Koca, 9 il için “aşı ikna desteği” istedi

Söz konusu 9 il için aşılama oranını artırmak için çağrısını 14 Kasım’da da sürdüren Bakan Koca, “Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı: Bu 9 ildeki aşılanma oranını yükseltmek için aşı olan herkesten İKNA DESTEĞİ istiyoruz. Aşıyı teşvik amacıyla tanıdıklarınızla irtibata geçin. Aşılanmanın artmasına, kararsızlığın aşılmasına yardımcı olun” mesajını verdi.

 

14 Kasım günlük Covid-19 tablosu

Bakan Koca’nın paylaştığı 14 Kasım Pazar gününe dair günlük Covid-19 tablosuna göre, son 24 saatte 346 bin 642 test yapıldı, 21 bin 624 yeni vaka tespit edildi. 189 kişi Covid-19’dan vefat ederken, 20 bin 550 kişi iyileşti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim