MÜCADELE- 6 Eylül’de ülke genelinde başlayacak yüz yüze eğitim ve öğretim yılı Diyarbakır’da geçen yıl yıkılan 16 ve bu yıl güçlendirme adı altında tadilata giren onlarca okul öğrencisinin başka okullara gönderilmesi ile başlayacak. 6 Eylül 2021 de başlayacak olan eğitim ve öğretim yılında öğretmen açığı, dersliklerin yetersiz olması, Covid-19 tedbirleri kapsamında sınıfların seyreltilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınmamasına bir tepki de Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz’den geldi. 120 bin öğretmen açığı olduğu Ülkemizde 20 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğuna dikkat çeken Başkan Akildiz şunları söyledi:

 

“200 BİN ÖĞRENCİ EBA’YA GİRİŞ YAPAMADI”

“Pandemi koşulları ve vaka sayılarındaki artış nedeniyle uzun süredir çocuklarımız eğitim ve öğretimden uzak kaldı. Geçen 2 yıllık süreç zarfında EBA ve online sistem üzerinden eğitim gerçekleştirildi. Ancak ilimiz Diyarbakır’da ekonomik koşullardan dolayı Mart-Haziran aylarında 1 saniye bile EBA’ya giriş yapamayan öğrenci sayısı Bağlarda 24 bin 430, Silvan’da 15 bin 248, Sur’da 20 bin 636 olup, il genelinde toplam sayı yaklaşık 200 bindir. Rakamlara bakıldığı zaman ilimizde EBA ve Online sistemin bir fayda sağlayamadığını görmekteyiz.

 

“DİYARBAKIR’DA 16 OKUL YIKILDI”

Almış olduğumuz verilere bakıldığı zaman geçen yıl ilimiz Diyarbakır’da 16 okul yıkıldı ancak yerlerine yenisi yapılmadı. Bu sene ondan fazla okul güçlendirme adı altında tadilata alındı fakat pazartesi günü başlayacak olan eğitim öğretime yetiştirilemedi. Yıkılan ve güçlendirme adı altında tadilata alınan okulların öğrencileri başka okullara gönderilecek. Yani sınıf mevcudu 40’larda olan okulların mevcut sayıları 60-70’lere çıkmış olacak. Pandemi koşulları nedeniyle sınıfların seyreltilmesi gerekirken aksine sınıflar lebaleb doldurulmuş olacak. 6 Eylülde başlayacak olan eğitim öğretim yılı için acil olarak ilimizde öğretmen açığının giderilmesinin yanı sıra eksik dersliklerin bir an önce telafi edilmesi, prefabrik dersliklerin geçici olarak kurulması ve güçlendirme adı altında tadilata alınan okulların tadilatlarının bitirilmesi çağrısında bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

“HER OKULA BİR SAĞLIK PERSONELİ”

Yaklaşık 500 bin öğrencinin ders başı yapacağı ilimizde eğitim ile ilgili sorunların bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Akildiz, konuşmasına şöyle devam etti: “Pandemi nedeniyle 2 yıldır eğitim alamayan öğrencilerimizin geçmişe dönük eğitimlerinin tamamlatılmasının yanı sıra hijyen-maske-mesafe kurallarına uyulması konusunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından okullara sağlık personellerinin görevlendirilmesi ve okullardaki temizlik görevlilerinin atanarak eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesini talep etmekteyiz.” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim