Orhan YALÇIN

MÜCADELE- Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan bir parkta, çuval ve poşetlere koyduğu pestil, kesme, ceviz, tütün ve tütün ürünleri satmaya çalışan 75 yaşlarındaki bir adam, bugün beklenen kar yağışı nedeniyle etkili olmaya başlayan dondurucu havadan korunmak için yanında getirdiği battaniye ile ısınmaya çalıştı.

 

Oturduğu yerde üstünü battaniye ile örterek ısınmaya çalışan dede, bir yandan çevredekilerin dikkatini kendi üzerine çekerken bir yandan da trajikomik bir görüntü ortaya çıkardı.  Yanından geçenlerin duraklayıp fotoğrafını çektiği dede, ürün almak için yanına gelen müşterilerine ise, oturduğu yerde arada bir başını çıkararak satış yapıyor. 

 

Her gün yüzlerce insanın geçtiği parkın içinde yerdeki ürünlerini satmaya çalışan 75’lik azimli dedenin beklenen kar yağışı nedeniyle dünden beri etkili olan dondurucu soğuk havaya karşı üzerini battaniye ile örtmesi hem düşündürdü hem de gülümsetti. Bu yaşlı haliyle hiç kimseye muhtaç olmamak adına her türlü doğa şartlarına karşı kendince bir çözüm üreten azimli ve marifetli dedenin, üstünü battaniyeyle örtmesiyle ortaya çıkardığı görüntü kimileri tarafından “ekmeği için çalışıyor” denilerek büyük bir takdirle karşılandı.

 

Bi-ri-le-ri-ne muhtaç olup boyun bükmenin en az dondurucu hava kadar insanı iliklerine kadar dondurup uyuşturduğu bu riyakar ve düzenbaz dünyada 75’lik dedenin ekmeği için verdiği bu azmi ve mücadelesi; 7’den 70’e herkesin kendine bir ders ve bir pay çıkarması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi. 

 

Editör: TE Bilisim