Devrim AKTÜRK

MÜCADELE- Diyarbakır’da yaşayan ve hem ihtiyaç sahibi öğrencilere, hem de okul kütüphanelerine yaptığı bağışlarla iş insanı Ramazan Ava, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu söyleyerek iş insanlarına çağrıda bulundu. Ava, “Diyarbakır’da tüm hayırsever iş insanlarına seslenmek istiyorum; Çocukların o bakışlarını, o güzellikleri görün. Eminim ki kararınız negatiflikten, pozitifliğe doğru değişecektir.” dedi.

 

Bugüne kadar ilk ve ortaokul için 13 bin 230 adet, lise için ise 870 adet olmak üzere toplamda 14 bin adet kitap bağışında bulunan Ava; aynı zamanda anaokulu, ilk ve ortaokullara defter, kalem ve silgilerden 463 tanesini, çantalardan ise 113 adetini çocuklara hediye etti. Yaptığı çalışmalardan ve eğitime sunduğu katkılardan ötürü 2 kez tebrik plaketi alan Ava, çocuklara küçük yaşta okulun ve okumanın sevdirilmesi tavsiyesinde bulundu.

 

“OKUYAN İNSANIN UFKU GENİŞ OLUR”

Yapılabilecek en büyük yatırımın, insana yapılan yatırım olduğunu söyleyen Ava, “Okuyan insanın ufku geniş olur, hayal dünyası ise zengin olur. Okuyan insan duygu ve düşüncelerini rahat bir şekilde ifade edebilir. Okumayan ise kendini anlatmakta, sağlıklı iletişim kurmakta problem yaşar ve şiddete başvurur. Bir diğer nedeni ise teknoloji çağındayız. Çocuklarımız kitaptan çok anne ve babalarının telefonları ile meşgul oluyor. Oysa telefonda geçirecekleri zamanın bir kısmını kitap okumaya ayırsalar, hem onların daha çok faydasına olacak, hem de bunun da farkını beli bir süreden sonra anlayacaklar.” diye konuştu.

 

“ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ SEVGİ DOLU BAKIŞLAR TÜM DÜNYA MALINA DEĞER”

Diyarbakır’da iş insanlarının eğitime destek vermeleri gerektiği çağrısında bulunan Ava, “Çocukların gözlerindeki o sevgi dolu bakışlar tüm dünya malına değer. İş insanlarımız bunun manevi tadını bir defa alsalar, devamını getirmek isterler. Bize kalacak olan bu güzelliklerdir. Diyarbakır’da tüm hayırsever iş insanlarına seslenmek istiyorum; Çocukların o bakışlarını, o güzellikleri görün. Eminim ki kararınız negatiflikten, pozitifliğe doğru değişecektir.” dedi.

Editör: TE Bilisim