MÜCADELE- İhtiyaç sahibi vatandaşların destekçilerinden olan Kızılay'ın Diyarbakır Şubesi, Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu kurulda, toplam 321 delegeden kurula katılan 210 delegenin tamamının oyunu aldı. Hava koşulları nedeniyle yolların kapalı olması bazı delegelerin kurula katılamamasına neden oldu. 210 oyunun tamamını alan Mesut Işık ve yönetimi yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Yönetim kurulu başkanı Mesut Işık seçildi. Yönetim kurulu üyelerine ise Ahmet Demirel, Yusuf Çelebi, Davut Yıldız, Adnan Türk, Mehmet Alpaslan, Önder Uçar, Alaattin Sever ve Rabia Başeğmez seçildi.

 

 

Işık, genel kurulda yaptığı konuşmada, kurulduğu günden bu yana insanlığın değerlerine taraf olan ve bu milletin merhametini, hiçbir ayrım gözetmeden, dünyanın dört bir tarafına tüm insanlığa taşıyan Türk Kızılay'ın ihtiyaç anında dayanışmanın, ızdırap anında şefkatin, farklılıklar karşısında hoşgörünün, merhametin, tarafsızlığın ve barışın yüzü olduğunu söyledi.

 

Türk Kızılay'ın, her koşulda ve her yerde hiçbir ayrım yapmaksızın, her ne sebeple ortaya çıkarsa çıksın, korunmasız insanlara yardım ettiğini anlatan Işık, insan hayatını ve sağlığını koruyarak, insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu, saygıyı ve iş birliğini geliştirmeye çalıştığını belirtti.

 

Türk Kızılay'ın bu ülkenin ve hatta insanlığın yüz akı kurumlarından biri olduğunu ifade eden Işık, şöyle konuştu: "Özellikle son yıllarda dünyanın herhangi bir yerinde, bir toplum zor duruma düşmüşse, yönünü Türkiye'ye ve Kızılay'a dönmektedir. Dil, din, ırk ayrımı gözetmeden çalışmalarını sürdüren Kızılay, Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde milyonlarca insana yardım eli uzatarak insani yardım çalışmalarında küresel bir aktör haline gelmiştir."

 

Türk Kızılay'ın, son 10 yılda 138 farklı ülkede doğal ve insan kaynaklı afetlere müdahale ettiğini anımsatan Işık, ihtiyaç sahiplerinin barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşıladığını bildirdi.

 

Diyarbakır'da da bütün şubelerle bir bedenin azaları gibi el ele omuz omuza vererek, ekip ruhu, istişare aklı ve iyi bir koordinasyon ile bu çalışmaları yürüteceklerini anlatan Işık, şöyle devam etti:

 

"Toplumu, fakir ve muhtaç kardeşlerine karşı, sorumluluk ve aidiyet duygusunu canlandırmaya çalışacağız. Bu çalışmalara şahit olan ve bu sorumluluğu taşıyan insanların hiç düşünmeden bu hayırlı gayretin bir parçası olmaya çalışacaklarını düşünüyoruz. Diyarbakır şube yönetimi ve diğer şubelerimiz ile birlikte el ele omuz omuza vererek, tüm işlerimizi, hayır ve bereketini umarak rabbimizin emri doğrultusunda istişare ile yürüteceğiz." Dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim