Orhan YALÇIN

MÜCADELE- Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde  (BAL)  1.Bölge 2.Grup’ta mücadele eden Diyarbakırspor,  ilk hafta maçında deplasmanda Muş Belediyespor ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmada Diyarbakırspor, oldukça gergin geçen maçın 78.dakikasında bulduğu golle 1-0 öne geçti. Her iki takımdan da kırmızı kartın görüldüğü karşılaşmanın 90+6.dakikasında Muş Belediyespor attığı golle skora beraberliği getirdi. Öte yandan Diyarbakırspor’un resmi twitter hesabından yapılan paylaşıma göre, maçın son anlarında çıkan olaylar nedeniyle hakemin maç tatil ettiği, çıkan olaylarda rakip takımın oyuncu ve taraftarlarının saldırısına uğrayan Diyarbakırspor oyuncularından Serhat Keskinsoy ve Ramazan Kaya ile  Diyarbakırspor yedek kulübesindeki  Diyarbakırspor teknik direktörü  Hüseyin Kaya yaralanıp hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Diyarbakırspor heyetinin saldırıya uğrayıp yaralanması kentte büyük tepkiye yol açtı. 

 

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI AYDIN'DAN AÇIKLAMA

Diyarbakırspor Başkanı Siyabend Aydın, yaptığı açıklamayla 1 futbolcunun başından ağır yaralandığını açıkladı. Taraftara kışkırtmalara kapılmamaları söyleyen Aydın, TFF ve PFDK'nın yakın zamanda işlem yapmaları çağrısında bulundu. Aydın'nın açıklamaları şöyle: “Bugün oynanan Muş Belediye Spor Diyarbakırspor maçı sahada çıkan olaylar, Muş belediye taraftarı tarafından atılan taşlar, yine kendilerinin ağza alınmayacak küfürleri ve sahaya giren taraftarların tüm futbolcularımıza saldırması ile tatil edilmiştir.

 

1 FUTBOLCU AĞIR YARALANDI

Tedavi gören futbolcu ve teknik direktörümüzün yanında 1 futbolcumuzda başından aldığı yara nedeniyle ağır yaralanmıştır. Bizler sportmenlik çerçevesinde, misafir olmanın getirdiği sorumluluklarımızı harfiyen yerine getirmiş ancak aynı tutumu ev sahibi takım gösterememiştir. Her ne kadar bölgemizin takımı diye sürekli kendimizi yakın hissetsekte görünen odur Diyarbakırspor ismi herkesi ürkütmeye yetmiştir. Oldukça az olan kolluk kuvvetleri sayısıda buna bir göstergedir.

 

Yüzlerce taraftarın provokatif söylemleri saldırgan tavırlarına rağmen orada görevli olan polislerin neredeyse tamamı, olay çıkarmayayım diye benim etrafımı sarmıştır ve kaçınılmaz olarak birçok taraftar sahaya inip takımımıza saldırmıştır.

 

Bölgenin en büyük takımı Diyarbakırspor ile ilgili söylemde, davranışta bulunurken müsaade alması gereken takımların bu davranışları eziklik psikolojisidir.

 

“EN BÜYÜK TEPKİYİ DE MUŞ HALKI VERMELİDİR”

Ben yine de bir kez daha bu tür takımlara bir hatırlatma yapmak isterim; Minibüslere doluşup bölgenin dört bir yanından "hayatımızda ilk defa Süper Lig maçı görelim" diye geldiğiniz il DIYARBAKIR, takımda DİYARBAKIRSPOR'dur. Bundan sonraki davranışlarda bu hususun unutulmaması gerekir ve bugün ki olaylara en büyük tepkiyi de Muş halkı vermelidir.

 

Ayrıca Taraftarlarımızdan ricam bu tür kışkırtmalara kapılmamalarıdır. Bizler üstünlüğümüzü saha da gösterecek kabiliyete sahip bir takımız. Umuyorum ki en kısa zamanda TFF, PFDK gerekli işlemleri yapacaktır.”

Editör: TE Bilisim