Orhan YALÇIN

MÜCADELE HABER-  DİSKİ Genel Müdürlüğü, “Su Gibi Çözüm” kampanyası kapsamında 31 Ağustos 2020 öncesinden su faturası borcu olan abonelerin borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinin silinebileceğini duyurdu.  DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, "31 Ağustos'a kadar abonelerimizin ödeyemediği borç tutarı 167 milyon Türk lirası. Bütün işlerimizi vatandaşlarımızdan topladığımız su kullanım bedelleriyle gerçekleştiriyoruz. Ödenmeyen bu tutarın, hizmet kalitemizi yakından ilgilendirdiğini, maliyetlerimizi artırdığını özellikle ifade etmek istiyorum. Borcu olan vatandaşlara yapılandırma imkânı getirdik. Vatandaşlarımızın 50 milyon lirayı aşkın faiz borcunu siliyoruz” dedi. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su faturası borcu olup gecikme faizi biriken ve borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin, yapılandırmadan faydalanması için başlattığı “Su Gibi Çözüm” kampanyası ile ilgili basın açıklaması yaptı.


DİSKİ Genel Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tutşi, 31 Ağustos 2020 öncesinden su borcu olan vatandaşlarımızın bu borçlarını ödeyebilmeleri için DİSKİ’nin büyük imkânlar sunduğunu söyledi. Hükümetin salgın nedeniyle, eski tarihli kamu borçlarını ödeyebilmeleri için vatandaşlara büyük kolaylıklar sağladığını vurgulayan Tutşi, “Biz de bu kolaylıkları, DİSKİ’ye borcu olan vatandaşlarımız için uygulamaya başladık.” dedi.

 

‘18 aya varan taksitlerle ödeme imkânı’
Geçmişte çeşitli nedenlerle borcunu ödeyemeyen vatandaşların olduğunu belirten Tutşi, “Bu borçlar ceza ve faizlerle büyük miktarlara ulaşmış durumda.Vatandaşlarımız için bu borçları daha kolay ödeyebilecekleri bir düzenleme yapıyoruz. Borç faizleri ve cezalarını tamamen siliyoruz. Salgın şartlarında, vatandaşımıza bir kolaylık olarak getirilmiş olan bu ödeme imkânı hemen ödeme şartı getirmiyor. Vatandaşlarımız borçlarını 18 aya varan taksitlerle ödeme imkânına kavuşuyor. Ödemeyi uzun bir vadeye yayarak, abonelerimizin bütçelerini sarsmayacak taksitlere dönüştürüyoruz. Buna göre; 31 Aralığa kadar mutlaka müracaat edilmesi gerekiyor.” Tutşi, Alo 185, DİSKİ Ödeme Noktalarından, Diski.gov.tr ve DİSKİ Genel Müdürlüğü’nden,borcu olan vatandaşların müracaatlarını yapılabileceklerini söyledi.


‘Diyarbakır’ın her köşesinde çalışıyoruz’
DİSKİ’nin geniş bir çalışma alanı olduğunu ve her yere hizmet götürmek için gece gündüz demeden çalıştığını vurgulayan Tutşi, “Su hayattır. DİSKİ bu hassasiyetle çalışıyor. Hali hazırda Diyarbakır’ımızın yüzlerce noktasında şantiyemiz var. İçme Suyu hatları, terfi istasyonları, arıtma tesisleri, kanalizasyon hatları bulunuyor. Diyarbakır’ımızın her köşesinde çalışıyoruz. 17 ilçemizin su ve kanalizasyon altyapısını aynı düzeyde kaliteli hale getirmek için gayret gösteriyoruz. 7/24 içilebilir temiz suyu çeşmelerimizden akıtıyoruz. Kullandığımız suların, arıtılması, çevreye zarar vermemesi için onlarca projeyi aynı anda sürdürüyoruz.”dedi.


‘DİSKİ kar amacı gütmüyor’
DİSKİ’nin kar amacı güden bir kurum olmadığını belirten Tutşi, “Suyu toplamak, sondaj yapmak, içme suyu hatlarını, kanalizasyon hatlarını yapmak, terfi istasyonlarını kurmak, bu istasyonlardan enerji kullanarak, şehrin tamamına su vermek, şebekelerde arızalar yaşandığında buna müdahale etmek, kullanılan suyu arıtmak gibi bir çok sorumluluğumuz bulunuyor.  Bütün işlerimizi vatandaşlarımızdan topladığımız su kullanım bedelleriyle gerçekleştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.


‘Ödenmeyen borç tutarı 167 milyon TL’
31 Ağustos’a kadar abonelerin ödeyemediği borç tutarının 167 milyon Türk lirasına ulaştığını kaydeden Tutşi, “Ödenmeyen bu tutarın, hizmet kalitemizi yakından ilgilendirdiğini, maliyetlerimizi artırdığını özellikle ifade etmek istiyorum. DİSKİ olarak bu nedenle borçlu olduğumuz kurumlar var. Bu kurumlarda biz de borçlarımızı yapılandırıyor, önemli bir faiz yükünden kurtuluyoruz.” dedi.


‘50 milyon lirayı aşkın faiz borcunu siliyoruz’
Borcu olan vatandaşlara yapılandırma imkânı getirdiklerini belirten Tutşi, “Vatandaşlarımızın 50 milyon lirayı aşkın faiz borcunu siliyoruz. Her vatandaşımızın borcunu ödeyebileceği bir fırsat sunuyoruz. Vatandaşlarımız lütfen müracaatlarını yapsınlar, borçlarını yapılandırsınlar, ödemelerine başlasınlar. Bu onlar için bir imkân olduğu gibi Diyarbakır’ın ve diğer abonelerimizin onlar üzerindeki hakkıdır.”


‘1200 vatandaşımızın müracaatını aldık’
Borcun tamamının tahsil edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Tutşi, bu sayede DİSKİ’nin önemli bir kazanım elde edeceğini ve yatırımların hız kazanacağını söyledi. Tutşi, “Kampanyanın başladığı günden bu yana bin 200 civarında vatandaşımızdan müracaat aldık, Borçlarını yapılandırdık. Aynı durumdaki vatandaşlarımıza da çağrımızı yinelemek istiyorum; yapılandırmadan faydalanmak için acele edin.”

 

Editör: TE Bilisim