Fatih SURUÇ- ÖZEL HABER

MÜCADELE HABER- CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ile gündeme ilişkin bir röportaj gerçekleştirdik. Şubat ayında gerçekleştirilen CHP’nin 37. Olağan Kongresinde CHP Diyarbakır İl Başkanlığına seçilen Gönül Özel yeni dönemde sahada halkla içi içe olacağını belirterek, hedeflerinin önümüzdeki seçimde Diyarbakır’dan en az bir milletvekilini çıkartmak olduğuna dikkat çekti. CHP ve HDP’den 3 milletvekillinin vekilliklerinin düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, “Milletvekillerin vekilliklerinin düşürülmesi ve acele bir şeklide tutuklanmaları tamamıyla siyasi bir karardır. Demokrasiye vurulan bir darbedir. Amaç burada tamamıyla gündemi değiştirmektir” iddiasında bulundu.

 

HDP’nin kurulmasıyla CHP’nin bölgede zayıfladığına işaret eden CHP’li Özel, “CHP, geçmiş yıllarda Diyarbakır’ın kalesiydi. 80’li yıllarda CHP Diyarbakır’da yüzde 70 oy alıyordu. Kürtlerin kendi partileri olan HDP’yi kurmuş olmasıyla CHP bu bölgede zayıfladı. Partimize yapılan ‘Diyarbakır’da CHP var mı?’ ‘Diyarbakır’da CHP halktan kopuk’ gibi eleştiriler var. Bu dönem bunu yıkıcağız. Sokakta olacağız” dedi. Çiçeği burnunda Başkan Özel kendisine yönelttiğimiz soruları şöyle yanıtlıyor:

 

 

“DİYARBAKIR’IN HER ALANDA DİYARBAKIRLILARA HİZMET VERDİM”

Kendinizden kısaca bahseder misiniz?

Gönül Özel: 1969 Malatya Hekimhan doğumluyum. 1982 yılından bu yana Diyarbakır’da bulunuyorum. Burada okuyup çalışma hayatıma başladım. 30 yıl Devlet memurluğu yaptım. Diyarbakır’ın her alanda Diyarbakırlılara hizmet verdim. 6 yıldır hemşirelik mesleğimden emekliyim. Aktif olarak partimde görev yapıyorum. Bu yılda da örgütüm bana il başkanlığı görev verdi. En iyi şeklide yapmaya çalışacağız.

 

“SAHADA HALKLA İÇ İÇE OLACAĞIZ”

Diyarbakır CHP il başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar?

Gönül Özel: Biz göreve geldiğimizde hep sahada olacağımızı söyledik. Halkla iç içe olacağız. Koronadan önce STK’ları ziyaretle başladık. Muhtarlarla buluşma gerçekleştirdik. Daha sonra korona süreci başlayınca vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak için maskeye ulaşamayanlara sürekli Pazar yerlerinde ve şehrin değişik yerlerinde maske dağıttık. Sakarya caddesinde maske dağıtırken bir kadın geldi ve kızının onkoloji hastası olduğunu söyleyip ilk kez maskeye ulaştığını söyledi. Bu pandemi sürecinin 2. Aylarında olmuştu. Buda bizim için gerçekten kıymetliydi. Şimdiye kadar 15 bine yakın maske dağıttık. Hepside de steriline dikkat ederek 2’şerli 3’erli poşetleyerek dağıttık. Üzerine de ‘CHP Diyarbakır İl Başkanlığının hediyesidir ‘ etiketi yapıştırarak dağıtık. Bunun dışında da bizim belirlediğimiz, muhtarlarımızın belirlediği ve direk partimize gelen ihtiyaç sahiplerine gıda paketlerini ulaştırdık ulaştırmaya da devam ediyoruz.

 

Sosyal etkinlik olarak da 12 Mayıs hemşireler gününde bütün hastanelerimize çiçek yaptırarak hastane başhemşirelerini ziyaret ederek bütün hemşirelerin günlerini kutladık. 14 Martta Tıp bayramında yine hastane başhekimlerini ziyaret ederek bütün doktorların tıp bayramını kutladık. Bu süreç de sağlıkçılar gerçektende büyük özveriyle çalıştılar. Bunun dışında 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Anıt parktan başlayarak 2.00 adet karanfil dağıtarak istasyon meydanında ki mitinge katıldık. Birde Antalya İl Başkanlığımızın desteğiyle Antalya’dan 5 ton sebze getirttik. Onu da yine ihtiyaç sahipleri vatandaşlarımıza dağıttık.  

 

“SİYASET MÜHENDİSLİĞİNİ BURADA TAÇLANDIRMAK İSTİYORUZ”

 CHP Diyarbakır il başkanlığının Diyarbakır için hedefleri nelerdir?

Gönül Özel: CHP, geçmiş yıllarda Diyarbakır’ın kalesiydi. 80’li yıllarda CHP Diyarbakır’da yüzde 70 oy alıyordu. Daha sonra bazı nedenlerden dolayı ve Kürtlerin kendi partileri olan HDP’yi kurmuş olmasıyla CHP bu bölgede zayıfladı. Diyarbakır’da en son 2002 yılında Milletvekili Mesut Değer’i çıkarttık. Hedefimiz bir dahaki seçimde Diyarbakır’dan en az bir Milletvekili göndermektir.

Partimizin Diyarbakır’daki amacı bu dönemde mümkün olduğunca halkla buluşacağız. Partimizin ilkelerini anlatacağız. Partimize yapılan ‘Diyarbakır’da CHP var mı?’ ‘Diyarbakır’da CHP halktan kopuk’ gibi eleştiriler var. Bu dönem bunu yıkıcağız. Sürekli muhtarlarımızla iletişim halinde olacağız. Sokakta olacağız. Ve genel başkanımızın bu dönemde yürütmüş olduğu siyaset mühendisliğini burada taçlandırmak istiyoruz.

 

 

“KADIN VE GENÇLİK VARSA UMUT VAR”

 Siyasette kadın sayısının az olmasının sizce sebebi?

Gönül Özel: Kadınların siyasette az olmasının sebebi bu bölgede daha çok Ataerkil toplumun etkili olmasıdır. Birazda partilerin kadınlara çok yer vermemesi var. Kadın kontenjanına uyulmuyor. Bazı kadınların ise farklı alanlarda zaman geçirmeyi tercih etmeleri de etkendir. Şuan da siyasette kadınlar yüzde 14 ile 17 arasında temsili var. Bu da az bir temsiliyettir. Kadınların daha çok alanda olması lazım, çünkü biz “Kadın ve Gençlik varsa umut var” bu yüzden kadınlar daha çok temsil etmelidir.

Kadınlar bence çekinmemeli, evde oturmalılar. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için aktif olarak daha çok alanlarda siyasetin içinde olmalılar. Çünkü çocuklarımıza ve torunlarımıza gelecekleri için borçluyuz. 

 

“AMAÇ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRMEKTİR”

Vekillikleri düşürülen vekiller hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gönül Özel: Milletvekillerin vekilliklerinin düşürülmesi ve acele bir şeklide tutuklanmaları tamamıyla siyasi bir karardır. Demokrasiye vurulan bir darbedir. Amaç burada tamamıyla gündemi değiştirmektir. Çünkü milletin önceliği aş ve iştir. Şuan ciddi bir ekonomik kriz varken amaç ekonomiyi konuşmadan milletin gündemi değiştirmektir.

 

ŞUBAT AYINDA BAŞKAN SEÇİLMİŞTİ

Şubat ayında yapılan CHP’nin 37. Olağan Kongresinde Gönül Özel  CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’na seçilmişti.  Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen kongrede Abdurrahman Aslan ile Gönül Özel yarışmıştı. Yapılan seçimde 115 delege oy kullanmıştı. Seçimlerde Gönül Özel 65 oy alırken, Abdurrahman Aslan 50 oy almıştı. Bu sonuçla Özel CHP Diyarbakır İl Başkanı olmuştu.   

Editör: TE Bilisim