Fatih SURUÇ

MÜCADELE- Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesine bağlı Çelikevler Mahallesi’nde son 2-3 yılda 10 kişi hayatını kaybetti. İki geniş ana cadde olan Elazığ Bulvarında üst geçit ve gece aydınlatması olmadığı için son 2-3 yılda 10 kişi karşıdan karşıya geçerken araçların çapması sonucu hayatını kaybetti. Birçok vatandaş ise yaralandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Belediyesi ve Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne seslenen mahalleli, ‘daha fazla acılar yaşanmasın’ diyerek üst geçit ve gece aydınlatması için talepte bulundu.

 

BAŞKAN ÖZEL: BİR CANIMIZ DAHA KAYBOLMASIN

10 gün öncede 14 yaşında bir çocuğun yine arabanın çarpması sonucu hayatını kaybettiği aileye taziye ziyaretinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ve beraberindeki partililer, yetkililere seslendi. Burada açıklamada bulunan Başkan Özel, “Buranın normalde meskun mahalle olması nedeniyle hız sınırının 50 olmasına rağmen araçlar bunu dikkate almıyor ve son surat hızla geçiyorlar. Bu nedenle köylüler defalarca burada üst geçit yapılması için talepte bulunmasına rağmen yapılmamıştır. Bir kez daha diyoruz ki ‘bir canımız daha kaybolmasın’ lütfen biran önce bir üst geçit yapılsın. Bu konunun da takipçisi olacağız.” dedi.

 

 

BABA AĞIRBAŞ: DAHA FAZLA ACILAR YAŞANMASIN

10 gün önce 14 yaşındaki çocuğunu kaybeden baba Hamza Ağırbaş, “Bu ayın 12’sinde çocuğum trafik kaza geçirdi. Caddede karşıya geçerken araba çarpıyor. Ben o sıralar işteydim. Yabancı bir numara beni arayıp söyledi. Bu konuyla ilgili kimseyle çok konuşmuyorum ve konuşmakta istemiyorum. Karşı taraf gelmek istedi onu da kabul etmedim. Üstgeçidin olmasını istiyoruz. Bu büyük bir acıdır. Daha fazla acılar yaşanmasın.” Diye konuştu.

 

“GECE KARANLIK OLMASI DA BÜYÜK TEHLİKE YARATIYOR”

Mahalle sakinlerinden Salih Kaya ise gece aydınlatılmasının da olmamasından kaynaklı tehlike olduğunu da söyleyerek yetkililerden üstgeçit ve aydınlatma talebinde bulundu. Kaya, “Bu yolda iki geniş ana cadde var. Diyarbakır’a gitmek için karşıya geçiyorlar. Yaklaşık 10 vatandaşımız trafik kazasında hayatını kaybetti. Geçenler de ise iki akraban yaralandı. Şuan durumları iyi ama bu sorunun çözümü için buraya bir üst geçit ve gece aydınlatılması yapılması gerekiyor. 50 hız sınırı var ama kimse uymuyor. Bunu kontrol eden bir kamera da yok. Yetkili yerlere defalarca talep etmemize rağmen kimse ne geldi nede bir çalışma başlattı. Daha fazla vatandaşımızın ölmesini istemiyoruz. Gece de karanlık olması da büyük tehlike yaratıyor.”

 

 

“10 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ”

Çelikevler’de açıklamada bulunan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel’in açıklamaları şöyle, “Burası merkeze 16 km uzaklıktaki Çelikevler Mahallesi. Burada son 2-3 yılda 10 tane canımız trafik kazasında hayatını kaybetti. Çünkü üst geçit olmadığı için insanlar karşıdan karşıya geçerken arabaların vurması sonucu hayatını kaybetmiştir.

 

“50 HIZ SINIRI OLMASINA RAĞMEN ARAÇLAR BUNU DİKKATE ALMIYOR”

En son 10 gün önce 14 yaşında bir çocuğumuzu araba çarpmış ve 10 gün hastanede yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetmiştir. Buranın normalde meskun mahalle olması nedeniyle hız sınırının 50 olmasına rağmen araçlar bunu dikkate almıyor ve son surat hızla geçiyorlar.

 

“BİR CANIMIZ DAHA KAYBOLMASIN”

Bu nedenle köylüler defalarca burada üst geçit yapılması için talepte bulunmasına rağmen yapılmamıştır. Muhtar dilekçesini Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne iletmiş ama bir sonuç alamamış. Bizde köylülerin sesine ses olmaya geldik. Bir kez daha diyoruz ki ‘bir canımız daha kaybolmasın’ lütfen biran önce bir üst geçit yapılsın. Bu konunun da takipçisi olacağız.”

Editör: TE Bilisim