Devrim AKTÜRK

MÜCADELE HABER- Kentin birçok noktasında bulunan kapalı duraklardaki klimaların çalışmaması, durakların bakımsız ve kitaplıkların boş olması vatandaşların tepkisine yol açtı. Yaz ayının kavurucu sıcağında kapalı duraklardaki klimaların bir an önce onarılıp çalışmasını isteyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet etti.   

 

Diyarbakır’da kayyum Cumali Atilla döneminde kentin birçok noktasındaki kapalı duraklara konulan klimaların çalışmaması, kitaplıkların boş ve kapalı durakların içinin de bakımsız olması vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

 

 

Diyarbakır’da ilk kez 2017 tarihinde kayyum Cumali Atilla döneminde vatandaşları olumsuz hava koşullarından korumak için hizmete başlatılan ve vatandaşların takdirini kazanan klimalı ve kapalı durakların son hali içler acısı. Duraklarda kitap okumak isteyenler için kitap raflığı bırakılan ve içerisine de kitaplar sunulan, olumsuz sıcak havalarda vatandaşları serinletsin diye monte edilen klimalar ve içerisinin temizliğiyle bilinen durakların son hali tepkilere neden oluyor. Vatandaşlar Haziran ayı itibariyle her geçen gün artan sıcaklığa karşın 40 dereceyi bulan merkez Diyarbakır’daki kapalı ve klimalı durakların hem tekrar aktif hale getirilmesini, hem de içerideki kirliliğin temizlenmesini isterken, olumsuz hava koşullarında bu durakların artırılması gerektiğini söylediler.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, duraklarda otobüs bekleyen vatandaşların yaz ve kış aylarındaki olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kentin birçok noktasına klimalı ve kapalı duraklar yerleştirmişti. Vatandaşlar klimalı duraklar sayesinde kış aylarında soğuk, yaz ayalarında ise sıcak havalardan korunabilecekti.

 

18 metrekare büyüklüğündeki duraklarda 12 kişilik oturma banklarının yanı sıra vatandaşların beklerken faydalanabileceği kitaplık ve 24 saat çalışan güvenlik kameraları da bulunuyordu. Ancak son zamanlarda kapalı duraklardaki klimalar bozulup çalışmazken, duraklardaki kitaplık ve durakların içi ise çöpten geçilmiyor. Duruma sert tepki gösteren vatandaşlar,  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etti.

Editör: TE Bilisim