Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) yerel seçimlerde kazanan Hakkari Belediyesi'ne 2 sene önce kayyum olarak atanan Vali Ali Çelik’in İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından Vali Yardımcısı Cüneyt Orçun Zor yeni kayyum olarak görevlendirildi.
Hakkari Valiliğine ise İbrahim Taşyapan getirildi. Taşyapan, belediyeye Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cüneyt Orçun Zor’u Hakkari Belediyesinde kayyum olarak görevlendirdi.

ORÇUN CÜNEYT ZOR KİMDİR?
Aslen Denizli’nin Çal ilçesine mensup olan Orçun Cüneyt Zor, İzmir’de doğmuş, ilk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. 2017 yılında İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olmuştur. Mülki idare amirliği kariyerine Isparta Valiliği’nde Kaymakam Adayı olarak başlayan Zor, Aydın’ın Sultanhisar ve Bursa’nın Mudanya ilçelerinde idari stajlarını tamamlamış; Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yapmıştır.




