Türkiye Oyun Sektörü Raporu 2023 verileri yayınlandı. Oyun ve Espor ajansı Gaming in Turkey tarafından hazırlanan bu listede bakın kaç milyon oyuncu var.

TÜRKİYE OYUN SEKTÖRÜNDE MİLYONLARI KATLADI

Oyun sektörüyle ilgili hazırlanan rapora göre Türkiye’de oyun sektörü önceki yılları göz önünde bulundurduğumuz zaman 47 milyon oyuncu kitlesine ulaşarak rekorunu kırdı. Atarita’nın haberine göre mobil oyunculuğun da burada oldukça büyük bir paya sahip olduğunu unutmamak gerek.

Urfa’da geline kilolarca altın takıldı! Paralar valizle taşındı Urfa’da geline kilolarca altın takıldı! Paralar valizle taşındı

TÜRKİYE’YE AİT OLAN BU OYUN DÜNYA BİRİNCİSİ

Mobil oyun sektöründe Türkiye damgası vurulurken özellikle Royal Match isimli oyun dünya çapında ciddi bir gelire de sahip. En fazla gelir sağlamayı başaran oyun, dünya çapında 82 milyon dolarlık bir gelire sahip.

Bu verilerin yanı sıra mobil oyunlarında Türkiye, Words of Wonders: Crossword ve Traffic Rider gibi oyunlarıyla da başarı sağlamakta. Diğer yandan da bilgisayarlar ve konsol oyunlarındaysa piyasaya isim yapmış oyunlar oynanmaya devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi