CHP’li belediye başkanlarının AK Parti’ye geçmesinin ardından Ankara kulislerinde yeni isimlerin de AK Parti’ye geçeceği iddia edildi.
İKİ BÜYÜKŞEHİR İÇİN GEÇİŞ İDDİASI
Gazeteci Hacı Yakışıklı, tv100 canlı yayınında ismini açıklamadığı bir büyükşehir belediyesinin AK Parti'ye katılmasının an meselesi olduğunu öne sürdü. Yakışıklı, önümüzdeki süreçte sürpriz siyasi geçişlerin belediyeler üzerinden yaşanacağını belirterek, "Bir büyükşehir kesin olarak AK Parti'ye geçecek" dedi.
Yakışıklı ayrıca, bir başka büyükşehir belediyesi için de kulislerin hareketli olduğunu ifade etti. Sürecin henüz parti genel merkezleri düzeyinde netleşmediğini belirten Yakışıklı, "Bu konu şehir içinde yoğun şekilde konuşuluyor. Bu işler önce şehirde başlar, sonra genel merkeze gider" ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL’DA 2 BELEDİYE BAŞKANI AK PARTİ’YE GEÇEBİLİR”
Öte yandan Gazeteci Sinan Burhan, tarih vererek İstanbul'daki iki belediyenin daha AK Parti'ye geçebileceğini ifade etti. Burhan, “Temmuz ayı bitmeden 2 belediye başkanı AK Parti’ye geçebilir. 2 ilçe belediye başkanı geçebilir.” ifadelerini kullandı.




