Türkiye genelinde yeni yılda birçok ilde ekmek fiyatlarına yapılan zamlar gündemdeyken, Bursa'nın Kestel ilçesi, zamlara inat ekmeği hala 1 TL'den satışa devam ettiriyor.


2024 yılının ilk haftasında birçok bölgede ekmek fiyatları 10 TL'ye kadar yükselirken, Bursa'da artan maliyetlere rağmen fiyatlar sabit kalmayı başardı.

Bursa'nın Kestel ilçesi, Türkiye genelinde en ucuz ekmeğin satıldığı yer olarak öne çıkıyor. Yeni yıl zamlarından etkilenmeyen ilçede, ekmeğin hala 1 TL'den satılması, vatandaşları şaşırtmış durumda.

Diyarbakır altın fiyatları iki gündür sabitlendi! Diyarbakır altın fiyatları iki gündür sabitlendi!

İlçe Başkanı Önder Tanır, 2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25 TL'ye satıldığını, ancak kendi ürettikleri yerli ve milli tohumlar ile ekmeği 1 TL'ye düşürdüklerini belirtti.

Bursa’nın Kestel ilçesi Belediye Başkanı Önder Tanır, 2019 yılında göreve geldiklerinde 400 gram ekmeğin 1,25 liradan satıldığını ve kendilerinin 1 liraya düşürdüğünü belirten Başkan Tanır, "Artan ham madde fiyatlarına rağmen, bu dönem ekmeği 1 liradan satacağımızı söyledik. Şu an 400 gram ekmeği 1 TL’den hemşehrilerimize ulaştırıyoruz. Bin 50 dönüm arazi üzerine kendi ekmiş olduğumuz yerli ve milli tohumlar ile unumuzu ve ekmeğimizi üretiyor, bu ekmekle 2 bin ailemizin ayda 2 milyon lira, yıllık ise 24 milyon lira, bütçelerine katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Editör: Mücadele Gazetesi