İŞKUR’un yayınlamış olduğu verilere göre en fazla aranan meslek grupları neler oldu merak edildi. Peki Diyarbakır’da işverenlerin en çok aradığı meslek sahipleri kimler? İŞKUR’dan istihdam edilmek üzere en fazla talep edilen mesleklerin başında özel güvenlik görevlisi gelirken listede yer alan diğer meslekler de oldukça yoğun ilgi görmekte. Açıklanan verilere göre Türkiye’de işsizliğin de ekim ayında gerilediği ifade edilmişti. Düşüş gerçekleşiyor olmasına rağmen Türkiye’de hali hazırda iki milyon 961 bin kişi işsiz konumunda. İŞKUR tarafından kasım ayına kadar işe yerleştirilenlerin sayısı ise iki milyon 98 bin 771 oldu.

Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar? Diyarbakır’da Kurban Bayramı mesaisi başladı! Kurbanlık fiyatları ne kadar?

EN FAZLA ÖZEL GÜVENLİK

İŞKUR tarafından istihdam edilmek üzere en çok istenilen meslekler dikkat çekti. Buna göre işverenlerin en fazla talep ettiği meslek grupları hangileri oldu?

Listenin başında özel güvenlik yer alırken ikinci sırayı da satış danışmanları aldı. Turizm ve otelcilik elemanları üçüncü sırada, garson dördüncü ve son sırayı da konfeksiyon işçileri oluşturdu. Türkiye genelinde işverenlerin en fazla talep ettiği ilk beş meslek grupları İŞKUR verilerine göre bahsini ettiğimiz meslek grupları oldu. Diyarbakır'da ise en fazla talep edilen meslek gruplarında garson ve konfeksiyon işçileri ilk sıralarda yer aldı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mücadele Gazetesi